На Волинь приїхав племінник Лесі Українки

На Волинь приїхав племінник Лесі Українки
У Волинській облдержадміністрації відбулася зустріч голови відомства Бориса Клімчука з племінником Лесі Українки Робертом Гаабом.

На зустрічі також були присутні директор Інституту літератури ім.Т.Г. Шевченка Національної академії наук України, академік НАН України Микола Жулинський та український поет, драматург, державний і громадський діяч Іван Драч, - повідомили у прес-службі ОДА.

Роберто Гааб, який нині мешкає у Швейцарії, висловив пропозиції щодо перепоховання на Волині праху сестер родини Косачів - Ольги Косач-Кривинюк та Оксани Косач-Шимановської.

«Три сестри Лесі Українки поховані за кордоном. У ті роки з різних політичних мотивів вони мусили емігрувати з України. Тепер, коли Україна стала Незалежною Державою, маємо надію повернути їх прах на Батьківщину, щоб вони знайшли тут вічний спочинок. Таким чином створити на Волині своєрідний маленький мавзолей цієї славнозвісної родини: чи то на цвинтарі в Колодяжному, чи то на території музею», - висловив свою думку племінник поетеси та зізнався, що твори Лесі Українки читає в оригіналі і майже все розуміє.

Борис Клімчук висловив готовність підтримати ініціаторів у підготовчих роботах.

Голова облдержадміністрації поінформував, що незабаром з його ініціативи у музеї-садибі Лесі Українки в селі Колодяжному постане новий пам’ятник найменшому брату поетеси Миколі Косачу.

«Мій дід Архип у 40-их роках минулого століття був власником землі Косачів. Так трапилось, що Микола Косач останній свій час проживав у мого діда. Поховали Миколу в Колодяжному», - додав він.

«Я впевнений, що заручившись підтримкою голови облдержадміністрації, у цій справі будемо мати успіх. Начуваний, що голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, якщо розпочинає справу, успішно доводить її до логічного завершення», - зазначив Роберто Гааб.

Борис Клімчук запросив гостей на X Міжнародний музичний фестиваль "Стравінський та Україна", який розпочнеться 29 травня та триватиме до середини червня.

Учасники сьогоднішньої зустрічі беруть участь у Міжнародній конференції «Леся Українка і національна література», відкриття якої відбулось сьогодні у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки в Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не племінник, а внучатий племінник, панове журналісти! Внук Лесиної сестри Оксани Косач-Шимановської. Скільки б мало бути років племіннику Лесі Українки?Не повторюйте дурних помилок своїх недоуків-колег, не перепощуйте неправдиву інформацію!!
Відповісти
Останні новини
На Волинь приїхав племінник Лесі Українки
17 травень, 2013, 16:43