«Електротермометрія» незаконно торгує житлом у своєму гуртожитку, – депутат Волиньради

«Електротермометрія» незаконно торгує житлом у своєму гуртожитку, – депутат Волиньради
Депутат Волинської облради Олександр Пирожик просить захистити права мешканців гуртожитку ПАТ «Електротермометрія» у Луцьку.

Відповідний депутатський запит він озвучив під час сесії Волиньради 31 травня, – повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Запит стосується передачі гуртожитку на бульварі Дружби народів, 4 у місті Луцьку, який належить ПАТ «Електротермометрія», у комунальну власність. Свободівець Пирожик спрямував запит меру Луцька Миколі Романюку та міському прокурору Сергію Даніліну.

Пирожик розповів, що до нього надійшло колективне звернення мешканців цього гуртожитку.

«Мешканці порушують питання про передачу їхнього гуртожитку в міську комунальну власність, аби сім’ї, які проживають у ньому по декілька десятків років, могли, як це дозволяє закон, безоплатно приватизувати свої помешкання», – пояснив депутат.

«Тим часом, зі слів мешканців даного гуртожитку, керівництво ПАТ «Електротермометрія» чинить усілякі перешкоди наступній безкоштовній передачі гуртожитку в міську комунальну власність», – зазначив Пирожик.

«Натомість, як стверджують мешканці, з’являються оголошення, в яких бажаючим придбати кімнати в гуртожитку на бульварі Дружби народів, 4, пропонують звернутися до дирекції заводу із заявою з проханням розглянути питання щодо продажу житлових приміщень за ринковою вартістю», – йдеться у запиті.

Мешканці гуртожитку припускають, що внаслідок таких дій адміністрації заводу кімнати, в яких вони мешкають багато років, можуть бути продані «лівим» людям, у результаті чого мешканці можуть виявитися без даху над головою, зауважив депутат.

Свободівець попросив у міського голови Луцька та міського прокурора перевірити озвучені факти, дати оцінку правомірності дій посадових осіб ПАТ «Електротермометрія» та не допустити можливих порушень житлових прав мешканців гуртожитку.

Зрештою депутати підтримали запит голови фракції ВО «Свобода» у Волинській облраді Олександра Пирожика.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Електротермометрія» незаконно торгує житлом у своєму гуртожитку, – депутат Волиньради
31 травень, 2013, 11:49