Як правильно обирати корисну та цікаву іграшку малюку від 0 до 3 років?*

Як правильно обирати корисну та цікаву іграшку малюку від 0 до 3 років?*
Розвиток дитини у певному віці має свої особливості, але єдине, що поєднує розвиток дітей різного віку – це ігровий процес. Так, саме у грі ваш малюк пізнає світ, зростає, починає розуміти форми, кольори, смаки та все решта. Іншими словами, гра для малюка – така ж органічна та природна діяльність, як навчання для студента чи робота для дорослої людини. Сьогоднішня тема присвячена вибору правильних іграшок діткам від народження до трьох років.

Звісно, діти з народження поглинають всю навколишню інформацію, і сьогодні не рідко для цього застосовують електронні пристрої. Багато батьків, перш ніж дати іграшку вмикають мультики чи ролики на поширеному ютуб-каналі. Сьогодні популярними є канали про різні дитячі іграшки, серед яких, наприклад пригоди Свинки Пепи з ТОПу чи різні канали веселих пісеньок з візуальним рядом про фігури, форми, кольори, літери та цифри. Це все добре, якщо в міру. Але кращим вибором будуть іграшки, котру малюки можуть тримати у руках та досліджувати самостійно.

Від 0 до 6 місяців

У цей період малюк лише спостерігає та чує звуки. Різні іграшки-підвіски йому необхідні для першого знайомства зі світом. Однієї підвіски на цей час буде, звісно, недостатньо. Спостерігайте за дитиною, і коли помітите, що малечі не цікаво, змініть іграшку на нову.

Від 6 до 12 місяців

Дитина у цьому віці починає гратися самостійно, тому іграшки мають бути адаптованими для малюка. Оригінальні якісні іграшки, які можна придбати у магазинах з виключно ліцензійними товарами коштують дорожче за фальсифікат, але того варті. Такі іграшки розраховані на те, що малюки будуть їх кидати, брати до ротика, бити і т.д. Вони не зламаються і при цьому будуть безпечними. Обирайте лише перевірені ТМ заради безпеки малюка.

• Музичні розвиваючі іграшки;
• Рухомі та музичні іграшки, адаптовані для цбого віку;
• Брязкальця та гризунці з рухомими частинами;
• Розвиваючі килимки, по яким можна повзати та розглядати малюнки;
• Перші дитячі сортери.

Від року до трьох

Цей вік є дуже цікавим. Дитина може полюбити м’яку іграшку-притуляку, з котрою відмовлятиметься розлучатись, а також буде залюбки гратись у всі можливі розвиваючі іграшки. Для віку від року до трьох варто обирати багатофункціональні розвиваючі комплекси: різні мультику би, музичні сортери, навчальні музичні планшети та тематичні багаторівневі іграшки з озвуч кою рідною мовою.

При виборі звертайте увагу на якість в першу чергу. Іграшка має бути міцною та не повинна містити дрібних деталей. Також вона має бути яскравою (світло + звук). Добре, коли іграшку можна використовувати по-різному, наприклад, в якості піаніно в один час та як сортер – у інший. Чим більший функціонал іграшки, тим довше малюк буде нею зацікавлений.

Статтю підготувала Юлія Скворцова. YouTube канал можна переглянути за посиланням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: іграшки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.