Помер відомий український актор

Помер відомий український актор
У Києві помер актор Національного академічного театру ім. Лесі Українки, народний артист України Валентин Шестопалов.

Йому було 66 років, - пише Газета.ua.

"22 червня після тривалої хвороби пішов з життя народний артист України Валентин Шестопалов. Валентин Шестопалов - випускник ГІТІСу, більшість своїх ролей він створив на сцені театру ім. Лесі Українки...", - інформує сайт театру.

Як розповів завідувач літературною частиною театру, автор і ведучий передач про театр на Українському радіо та телебаченні Борис Куріцин, кілька місяців тому у Валентина Шестопалова стався мікроінсульт, "а він категорично не любив лікуватися", крім того, артист переніс операцію.

"Останній раз на сцену рідного театру Валентин Шестопалов вийшов 11 березня в спектаклі "Бабине літо". Крім того, у нього були чудові роботи і в інших виставах, зокрема, в "Пані міністерші" і "Дохідному місці", - зазначив Куріцин.

За його словами, в театрі ім. Лесі Українки Валентин Шестопалов працював з невеликою перервою майже сорок років.

"Можна сказати, що це був театр його життя. Валентин Микитович прийшов сюди в 1974 році. У нього була перерва, але з поверненням Михайла Резніковича і він повернувся. Шестопалов був різноплановим артистом, з дуже рухомий психікою, і - дивна річ - всі ролі у нього були досить вдалими. Він був з неспокійних людей. І більше 20 років тому створив свій театр під назвою "Актор". А створення цього театру передувала композиція "Москва - Петербург", яка вразила всіх і в якій він поєднав два твори - "Лихо з розуму" і "Нотатки божевільного". Шестопалов в ній один грав всі ролі - і це був феєрверк, це була фантастика! Я такого виконання ні до, ні після ні у кого не бачив. Правда, це вимагало величезних фізичних витрат", - підкреслив завліт.

"Валентин Шестопалов був дуже затребуваним. А в останні півтора десятка років він багато знімався в кіно - і в повнометражних художніх фільмах, і в телесеріалах. І дуже радів своїй популярності", - додав Куріцин.

Прощання з актором відбудеться 27 червня о 13:30 в фойє театру ім. Лесі Українки. Поховають Валентина Шестопалова на Байковому кладовищі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.