У Луцьку хочуть створити сайт про автобуси і маршрутки

У Луцьку хочуть створити сайт про автобуси і маршрутки
Ініціативна група проекту «Покращення якості функціонування пасажирського транспорту в місті Луцьку» надіслала лист луцькому міському голові Миколі Романюку, у якому, зокрема, запропонували наповнити сайт міськради вичерпною інформацією про пасажирські перевезення або ж створити на цю тему окремий сайт.

Текст листа міському голові оприлюднила голова Волинського прес-клубу Богдана Стельмах.

У листі йдеться:

«Громадська організація «Інститут розвитку міста» у партнерстві з ГО "Лучани" та Волинським прес-клубом провела зустріч у форматі «круглого столу» з питань функціонування у місті пасажирського транспорту.

В результаті обговорення були визначені такі проблеми:

1. У місті Луцьку не виконуються окремі пункти рішення виконкому Луцької міської ради від 14.10.2010 року № 659-1 «Про конкурси на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у м. Луцьку» щодо забезпечення перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у звичайному режимі руху (на кожному маршруті у даному режимі руху повинно працювати по одному або по два автобуси). Тобто, не забезпечується перевезення пільгових категорій жителів обласного центру якраз такими автобусами.

2. На сайті міської ради відсутня інформація про маршрути пасажирського транспорту, графіки руху, відсутня інформація про перевізників, які надають послуги пасажирських перевезень.

У розділах «Жителю міста» та «Інвестору» міститься однакова за змістом, дуже загальна інформація.

Пропозиції:

- доповнити розділ «Жителю міста» конкретною та вичерпною інформацією про галузь пасажирського транспорту міста;

- сприяти створенню спеціалізованого інформаційного ресурсу (сайту), присвяченого транспорту та його проблемам, з метою якісного інформування пасажирів та дієвого зворотного зв’язку. Це міг би бути спільний проект міської ради та громадської організації або інтернет-видання.

3. Враховуючи системний характер скарг пасажирів щодо порушення графіків руху міського транспорту, відсутність об’єктивної інформації про перевірки із зазначеного питання у ЗМІ, пропонуємо Вам започаткувати практику залучення до таких перевірок представників ЗМІ, з метою об’єктивного фахового та своєчасного висвітлення проблеми. Така практика реалізована у м. Львові і, впевнені, що вона буде корисною для нашого міста.

4. На вулицях міста працюють автобуси з достатньо великим терміном експлуатації. Крім цього, на маршрутах з’явилися автобуси китайського виробництва. Судячи з насичено-чорного, щільного вихлопу переважної більшості транспортних засобів, що працюють в режимі маршрутного таксі, не важко оцінити негативний вплив на якість повітря (загазованість) на окремих вулицях обласного центру.

Пропозиції:

- Розпочати роботу із залученням громадськості по формуванню транспортної системи міста з наступними пріоритетами:
1) залучення до перевезень електротранспорту (збільшення тролейбусного парку), інших екологічно чистих видів транспорту;
2) забезпечення безпеки та зручності перебування пасажирів на зупинках (зупинка повинна задовольняти потреби пасажира, а не власника «магазинчика», що реалізовує алкогольні напої).

- «Впорядкувати роботу магазинчиків, зосередитись над контролем продажу ними алкогольних та тютютнових товарів, зобов"язати власників цих магазинчиків утримувати зупинку, забезпечити присутність урн для сміття та прибирання, лавок, здійснювати нагляд за присутністю п’яних чи розпиваючих алкогольні напої, розчищення снігу».

Громадські організації, учасники «круглого столу», в рамках конструктивної співпраці з владою, розпочали роботу з анкетування пасажирів. Водночас планується проведення «громадського аудиту» зупинок транспорту, у якому також буде враховано позицію водіїв маршрутних транспортних засобів щодо зручності під’їзду до зупинок, інших аспектів експлуатації зупинок як об’єктів транспортної інфраструктури. Результати з проведеної роботи будуть надані.

5. Пропонуємо започаткувати гласне формування конкурсного комітету з включенням до його складу представників громадських організацій.

6. Просимо звернути увагу на дорожнє полотно по вул. Надрічній, яке на сьогодні не відповідає нормативним вимогам і призводить до пошкодження транспортних засобів, і включити зазначену вулицю до переліку першочергового ремонту.

Звертаємося з проханням розглянути наше звернення і максимально позитивно вирішити усі порушені питання.

З повагою,
представник ініціативної групи проекту «Покращення якості функціонування пасажирського транспорту в місті Луцьку» Петро Гоцалюк»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от вміють наші україні гарно все вирішувати на зустрічах у форматі "круглого толу". Тільки от далі оцих самих "столів" справа чомусь ніколи не йде :)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть створити сайт про автобуси і маршрутки
07 лютий, 2012, 11:37