У Луцькому зоопарку – нові екзотичні мешканці. ФОТО

У Луцькому зоопарку – нові екзотичні мешканці. ФОТО
Відтепер у Луцькому зоопарку можна помилуватись новими екзотичними мешканцями - сервалами.

Про це повідомила директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

"Відсьогодні нові кицюні у зоопарку. Дякую Олександр Метелиця", - йдеться в дописі.


Довідка: Сервал — хижий африканський ссавець з роду Каракал (Caracal) родини котових (Felidae). Струнка, довгонога кішка середніх розмірів. Довжина тіла 90—135 см, висота в плечах до 40—65 см; вага становить 8—18 кг. У сервала найдовші ноги та найбільші (відносно розмірів тіла) вуха серед котячих. Голова мініатюрна; хвіст відносно короткий — 30—45 см.

Деякі морфологічні особливості сервала дозволяють припускати близьке рідство до рисей та каракала, хоча забарвленням він більше всього нагадує гепарда — темні плями і смуги на жовтувато-сірому фоні. Груди, живіт і морда у нього білі. Вуха із зовнішнього боку чорні з жовтими або білими поперечними плямами.

Існують відмінності в забарвленні різних географічних рас сервала. Сервали, що живуть в степових і малолісистих районах, відрізняються крупними плямами на світлому фоні. Лісові сервали — темніші, приземистіші і плями у них дрібніші; раніше їх виділяли в окремий вид «сервалоподібних кішок» або сервалін.

Перехід між цими двома типами плавний, особливо там, де їх ареали сусідні. Так, в Уганді й Анголі траплялися особини з крупними плямами на темному фоні, а в Гвінеї, Того і Ефіопії — з дрібними плямами на ясно-жовтому фоні. У гірських областях Кенії зустрічають чорні сервали (меланісти); тут вони складають до половини популяції. Білі сервали з сріблисто-сірими плямами відомі тільки в неволі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо ж тут прикольного? Животное в клетке, люди глазеют!? Никогда не был в зоопарках, моя б воля, освободил бы всех зверушек !
Відповісти
Що за несмак, одні бородаті, видати всім бритви безкоштовно.
Відповісти