Як у місті на Волині відзначали 1025-річчя хрещення Русі. ФОТО

Як у місті на Волині відзначали 1025-річчя хрещення Русі. ФОТО
У день пам’яті рівноапостольної Ольги в Горохові відбулися Богослужіння та заходи, присвячені 1025-літтю хрещення Русі-України.

Так, 24 липня декан і настоятель парафії Вознесіння Господнього протоієрей Андрій Сидор разом із місцевим духовенством відправив в однойменному храмі Літургію та подячний молебень, - повідомили у прес-службі УПЦ КП.

Після цього учасники свята хресним ходом пішли до пам’ятного знака борцям за волю України, де було відслужено панахиду. До молитви долучилися голова райради Леонід Андрійчук, перший заступник голови райдержадміністрації Валентин Бочковський, інші посадовці.

Згодом відзначення ювілею продовжилося в кінотеатрі «Волинь». Річ у тім, що за почином отця Андрія на кошти РДА обласне державне телебачення створило 40-хвилинний документальний фільм «Горохівська святиня», присвячений 1025-річчю хрещення Русі.

У ньому йдеться про історію Свято-Вознесенської церкви з використанням відеоархіву настоятеля. Стрічка вийде в ефір незабаром. А того дня відбувся допрем'єрний показ. Зала була заповнена. Перед демонстрацією аматорські творчі колективи району дали концерт духовної музики.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Горохів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
женщіна знамєніта з пр була?та що школами туда приймала? чи подумала що церква тпрохи не та..в пррр можуть не так зрозуміти..там..бережену прр береже
Відповісти
Останні новини
Як у місті на Волині відзначали 1025-річчя хрещення Русі. ФОТО
25 липень, 2013, 16:04