У МОЗ розповіли про деякі переваги китайської вакцини CoronaVac

У МОЗ розповіли про деякі переваги китайської вакцини CoronaVac
Інактивована вакцина CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech містить усі чотири антигени вірусу, що формує тривалий поствакцинальний імунітет навіть з урахуванням мутацій вірусу.

Про цю та інші переваги китайської вакцини проти COVID-19 розповіла епідеміолог, радниця міністра охорони здоров’я Наталія Виноград, повідомляють на сторінці МОЗу у фейсбуці.

«Вакцина виготовлена за досить давньою і знайомою технологією, яку ми використовували багато років. Ми знаємо склад препарату, знаємо, чого від нього чекати, які потенційно можуть виникати побічні реакції після щеплень у певної частини людей. Це ті речі, які притаманні будь-якій вакцинації», – зазначила Наталія Виноград.

Ще однією перевагою вакцини CoronaVac є те, що вона міститься у флаконі-шприці для разового використання (одна доза). Виробник передбачив таке постачання, що забезпечує економію препарату (виключає імовірність невикористаних вчасно доз) та унеможливлює вплив «людського фактора» – неправильного підбору дози тощо.

«Можна спокійно їхати додому до людей старшого віку і робити щеплення, маючи гарантію, що все буде зроблено правильно, – коментує Наталія Виноград. – До того ж вакцину транспортують із дотриманням стандартного «холодового ланцюга», який забезпечують в Україні й для інших препаратів – ми готові її приймати і з нею працювати».

За словами Наталії Виноград, Sinovac Biotech – відома компанія-виробник вакцин у світі, яка виготовляє препарати з дотриманням світових стандартів. Наразі 14 країн світу успішно застосовують вакцину CoronaVac. Останні дослідження підтвердили значно вищу її ефективність, ніж була проголошена на перших етапах випробувань. Препарат перебуває на прекваліфікації у ВООЗ і незабаром доповнить перелік вакцин, дозволених для використання у всьому світі.

«Мені подобається досвід Туреччини, яка вирішила використовувати лише вакцину від Sinovac і зараз отримала досить високий епідеміологічний ефект. Мене ще два місяці тому запитували, чим буду щеплюватися, і я відповіла: китайською вакциною», – сказала Наталія Виноград.

Нагадаємо, 25 березня перша партія у 215 тис. доз вакцини CoronaVac Sinovac прибула в Україну. Як заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, вакцинація препаратом CoronaVac розпочнеться через десять днів після прибуття.

Як відомо, в Україні вакцинація від коронавірусу стартувала лише 24 лютого. Імунізація проводиться препаратом CoviShield, який виготовляють в індійському Інституті сироватки крові за ліцензією Oxford/Astra Zeneca. Україна отримала цю вакцину у кількості 500 тисяч доз.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
можна їсти кажанів
Відповісти
Останні новини
У МОЗ розповіли про деякі переваги китайської вакцини CoronaVac
30 березень, 2021, 00:15