Чорнобильці відмовляються від додаткових виплат

Чорнобильці відмовляються від додаткових виплат
Чорнобильці Волині заявили про відмову від деяких видів виплат, щоб зекономлені таким чином кошти направити на нагальніші потреби.

Про це йшлося 16 лютого на засіданні постійної комісії ОДА з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та питань, пов’язаних з ліквідацією аварії на Чорнобильській АЕС.

За словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Курилюка, постраждалі від аварії на ЧАЕС мають близько 100 видів виплат, багато з яких є неефективними.

«Розмір цих неефективних виплат є дуже малим. Наприклад, на закупівлю екологічно чистих продуктів постраждалим виділяють аж по 2 гривні 60 копійок щомісяця. Є види виплат, розміром близько 10 гривень. Ці гроші абсолютно нічого не вирішують», - заявив Курилюк.

Як зазначив далі посадовець, ці виплати можна відмінити. А натомість гроші направити на потрібніші цілі.

«Наприклад, дороговартісні операції люди не можуть самостійно оплатити. А гроші з непотрібних виплат можуть суттєво їм у цьому допомогти», - додав Курилюк.

Заступник голови товариства «Спілка Чорнобиль» Ростислав Кухтей розповів, що сума виплат, від якої чорнобильці хочуть відмовитися, складає близько 4 мільйонів гривень на рік для Волинської області.

«Вперше в Україні подібні питання піднімає Волинь. Інші області також підуть цим же шляхом, бо в них ті самі проблеми. Хай ці кошти підуть на лікування тим, кому вони дійсно потрібні. Адже такі дрібні виплати, як 2 і 10 гривень на місяць, нічим людям не допоможуть», - зазначив Кухтей.

Комісія підтримала дане звернення чорнобильців. Після затвердження на сесії обласної ради його розглядатиме Кабмін та Верховна Рада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Більшого маразму не зустрічав. в організації люди об'єднуються з метою захисту своїх прав. А от щоб голова спілки ігнорував інтереси її членів на догоду владі?!! Не має слів, бо на адресу п. Кухтея проситься одна нецензурщина...
Відповісти
малі й неефективні виплати не варто відміняти, а шукати шлях їх збільшення!
Відповісти
Ще та "комса" Кухтей.Йому аби відрапортувати. Це ж до якої злидні треба довести країну, щоб відбирати по дві гривні з кожного! І знову черговий корупціонер від влади чи від Чорнобиль Спілки буде відмивати 4 млн.
Відповісти
таку брехню бридко читати, я так розумію цей сайт для жополизів, правди тут непобачиш
Відповісти
Особисто Клімчуку хотілося б сказати правду у вічи,але не виходить зустріч,тому користуюсь чим можу і скажу, що нехай гонить від себе таких зрадників як Кухтій Р,А,бо зрадить і його, як зрадив усих Чернобильців.Заради своїх меркантильних цілей,випустити особисто ним книгу про Чернобиль,Кухтій ладен піти на злочин аби дістати 140000грн.для друку цієї книги.Знайшов "вихід", відібрати той мізер у Чорнобильців замість того щоб довести Клімчуку і всій ОДА, що тим Чорнобильцям повинні платити щомісячно мінімальний прожитковий у відповідності Закону по 37ст.Те, що ці мізерні кошти плотять по постанові КМУ,а не у відповідності Закону, Кухтій добре знає і розуміє. Крім того, Курилюк теж не кращий. 08.11.2011р. особисто Курилюку було доведено Чорнобильцями області про те,що МЕМОРАНДУМ підписаний Кухтієм є не дійсний тому що про МЕМОРАНДУМ ніхто нічого не знав і ніхто не давав згоду на його підписання.Зараз, в ОДА здійснено злочин проти Чорнобильців і цей злочин може лягти ганебною плямою на Вас пане Клімчук, бо під вашим керівництвом ці люди здійснюють цей злочин.
Відповісти