Ким вигідно працювати в Польщі: найбільш високооплачувані професії для українців*

Ким вигідно працювати в Польщі: найбільш високооплачувані професії  для українців*
Останнім часом питання працевлаштування за межами України стало дуже гостро. Зростання споживчих цін, за якими зарплати просто не встигають, змушує поїхати в економічно розвиненіші країни, де мінімальна оплата праці значно перевищує середню у більшості українських регіонів. Пошук відповідної вакансії, яка дозволила б працювати і отримувати гідну оплату, зазвичай розпочинають з безкоштовних сайтів. Громадяни, що мають досвід виїзду на роботу за рубіж, довіряють долю перевіреним агенціям.

Працевлаштування в Польщі: нюанси при виборі роботи



При підборі місця роботи на території Польщі багато українців звертають увагу виключно на заробітну плату. Таку помилку найчастіше роблять ті претенденти, які їдуть в Європу уперше. На практиці виявляється, що:

- вказана оплата – це «брудні» гроші (сума до вирахування податків);

- працедавець не забезпечує житлом;

- на роботу треба добиратися своїм коштом.

На плечі багатьох претендентів, що погналися за високими розцінками плати за працю, лягає харчування, придбання спецодягу і проходження медоглядів. Далекими від ідеалів виявляються й умови праці, але розірвати контракт – означає втратити дохід.

Досвідчені українці при підборі місця роботи обов'язково оцінюють умови, якими забезпечує працедавець, а потім тільки починають планувати поїздку, розраховувати витрати й готувати потрібні документи. Багато хто з українців, що вже побували в Польщі, звертає увагу на вакансії, в яких іноземні громадяни будуть в правах на рівні з поляками.

Куди поїхати на заробітки



У Польщі, як і в інших державах, існує градація зарплат. Середнє значення грошового постачання у країні для працівників, що мають іноземне громадянство і не мають досвіду і кваліфікації, складає близько 15 злотих на годину. Місячний заробіток залежить від кількості робочих змін, їх тривалості та умов праці (нічні виходи, робота в тяжких умовах і інші нюанси припускають нарахування додаткових сум).

Величина доходу в Польщі залежить від знання мови (яка дозволяє працювати на ділянках з більш гідною оплатою), а також професії. Сума зарплати поляків в різних воєводствах може відрізнятися, адже стандартна ставка на годину може бути більша мінімальної на декілька злотих. Найвища середня зарплата в Польщі - в Сілезькому воєводстві місті Ястшембе-Здруй. Столиця держави займає далеко не перше місце по доходах в країні, але їхати саме туди у пошуках кращої долі хочуть багато українців.

Галузі з дефіцитом кадрів



Розраховувати на швидке працевлаштування можуть українці, що володіють польською мовою на рівні письмової. Такі фахівці можуть отримати запрошення на в'їзд до країни й можуть знаходитися там на особливих умовах в період роботи на підприємстві.

Працевлаштування без проблем



Плануючи поїздку в Польщу, рекомендують дотримуватися порад досвідчених працівників або звернутися по допомогу до консультантів кадрових агенцій. Фахівці допоможуть:

- підготувати пакет необхідних документів;

- розібратися з умовами договору;

- знайти вакансію з найбільш прийнятними вимогами відносно кваліфікації.

Менеджери в таких структурах зацікавлені в залученні нових претендентів і роблять усе можливе, щоб надалі клієнт рекомендував своїм знайомим і рідним звертатися до них – у перевірену фірму, що дорожить своєю репутацією.

Рекрутингові компанії безпосередньо співпрацюють з підприємцями та підприємствами, і тому мають доступ до баз цих актуальних пропозицій на ринку праці. Залишивши заявку на пошук роботи, ви можете планувати дату виїзду, підібрати найбільш вигідний регіон і знайти роботу, яку гідно оплачуватимуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ким вигідно працювати в Польщі: найбільш високооплачувані професії для українців*
12 листопад, 2021, 15:02