Луцький район «оцифрують»

Луцький район «оцифрують»
До кінця тижня у Луцькому районі створять електронну карту. Для цього протягом тижня експерти звірятимуть межі населених пунктів, об’єкти за всіма картами та вноситимуть в електронному вигляді з координатами.

Про це стало відомо під час наради в Луцькій райдержадміністрації, 23 вересня, за участю земельників, архітекторів, комунальників, ‒ пишуть Волинські новини.

«У кінцевому вигляді ми будемо мати багатошарову електронну карту. За цим комп’ютерним документом можна буде побачити як загальні межі кожного об’єкту, так і будуть різні вкладки: інженерні, соціальні, водні об’єкти, ліси, ґрунти, пам’ятки. І можна буде працювати по кожному розділу, планувати під час виділення земельних ділянок для будівництва», − розповів заступник начальника головного управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Яким Сеник.

Загалом у Луцькому районі − дві селищні, 29 сільських рад, які об’єднують 83 населені пункти. Найбільше роботи буде з приміськими радами.

«Де-де, а тут навколо Луцька найскладніші території. Ускладнити роботу може той факт, що межі обласного центру так до кінця і не визначені. У цьому може допомогти генплан Луцька. Щодо інших сільських рад, то їхні межі давно визначені. Треба лише попрацювати із уточнення об’єктів», − поділився заступник головного архітектора області.

Зазначимо, що зараз уже створені електронні карти трьох районів Волині: Іваничівського, Ковельського та Старовижівського. Коли буде створено електронну карту – зможуть приступити до схеми планування, яку планують розробити до кінця жовтня цього року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький район «оцифрують»
23 вересень, 2013, 13:44