Від алкоголізму мусить вберегти передусім родина, – братство тверезості

Від алкоголізму мусить вберегти передусім родина, – братство тверезості
Аби згубний вплив алкоголю не поширювався на підростаюче покоління, в першу чергу про запобіжні заходи треба дбати у сім’ї, - вважає співзасновник Волинського православного братства тверезості Степан Ярема.

Таку думку він озвучив 24 лютого під час круглого столу «Роль інституту сім’ї, громади та влади у напрямку запобігання та попередження проявів алкоголізму у молодіжному середовищі».

Якщо батьки дозволяють дитині мокнути палець у вино чи горілку, то цим вони ще з малечку заохочують її до алкоголізму, - вважає Ярема.

«Ми звичайно можемо говорити про закон або говорити про те, що він мало виконуються або неефективно виконується. Щоб діяв закон – потрібен час і люди, а сьогоднішній круглий стіл ми повинні направити в сім’ю», - вважає він.

Також Степан Ярема переконаний, що сім’я – це форма діяльності, яка не потребує змін в законодавстві, а потребує всього лиш правильного інформування для людей.

На думку Степана Яреми, змалечку дитині треба давати правильні орієнтири. Він навів приклад, як дитина за запахом молока впізнає маму, і відповідно, за «пропитим і прокуреним» запахом може впізнавати тата, і це, з його слів, в немовляти може відкластись на все життя.

Довідка

У Волинському обласному наркологічному диспансері на обліку перебуває приблизно 14 тисяч осіб, з який 12 тисяч – алкоголезалежні. Також у 2011 році неповнолітніми у стані алкогольного сп’яніння скоєно 23 злочини, в яких задіяні 15 підлітків.


В Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 244 сім’ї де виховується, 468 дітей . У 37% цих сімей спостерігається алкоголезалежність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А я знаю безліч випадків, коли з сімей алкоголіків виходять прекрасні тверезі люди, які (саме через гіркий досвід батьків-п"яниць) терпіти не можуть спиртного. Так що виховання тут - не головне.
Відповісти
Останні новини
Від алкоголізму мусить вберегти передусім родина, – братство тверезості
24 лютий, 2012, 14:59
Волинь чекає повені
24 лютий, 2012, 14:39