Доходи волинських нардепів: у Вітіва – покращення, а в Савчука – нове авто

Доходи волинських нардепів: у Вітіва – покращення, а в Савчука – нове авто
Станом на 22 жовтня лише сім з тринадцяти волинських народних депутатів опублікували декларації про доходи.

Тобто апарат Верховної ради, разом із шістьма обранцями з Волині прямо порушують Закони України ("Про доступ до публічної інформації" та "Про засади запобігання та протидії корупції"), - пише Четверта влада.

Ось ці шестеро нардепів: Ігор Палиця, Катерина Ващук, Григорій Смітюх, Адам Мартинюк, Ярослав Федорчук, Ігор Єремеєв.

Так, працівники апарату Верховної Ради України відмовили у наданні копій декларацій журналістам, посилаючись на те, що не можуть надати документ без згоди обранця.

Крім того, в апараті повідомили, що розіслали звернення народним обранцям з проханням надати згоду на оприлюднення декларації. Схоже таку згоду дало лише три обранці – саме стільки декларацій про доходи волинських нардепів надали порталу в апараті ВРУ (Миколи Мартиненка, Валерія Чернякова та Євгена Мельника - авт.).

Декларацію про майно, доходи, витрати і фінансові зобов’язання за 2012 рік Степана Івахіва опубліковано на сайті Верховної Ради, а Сергія Мартиняка – на його персональному сайті. Декларацію про доходи Анатолія Вітіва опубліковано в одному із номерів газети «Голос України». Там же була декларація Юрія Савчука.

Свободівець Анатолій Вітів покращив свої доходи

За інформацією із «Голосу України» народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів у 2012 році задекларував 22 тисячі 164 гривні сукупного доходу. У нього є квартира та два автомобілі.

Члени його сім’ї, яких не вказано у газеті, заробили минулоріч трохи більше 34 тисяч гривень. Серед їхнього майна нічого не вказано.

Значно менше сім’я Вітівих заробила у 2011 році. Дохід тоді ще депутата Волинської обласної ради склав 1200 гривень, а членів його сім’ї – 16 тисяч 799 гривень.



Степан Івахів у рік парламентських виборів поклав у банк 60 мільйонів

Сукупний дохід позафракційного Степана Івахіва минулоріч склав 13 мільйонів 169 тисяч 715 гривень. Він має чималу частку землі, одну одиницю "іншого нерухомого майна", за яку платив орендну плату, причіп і 139 мільйонів гривень на рахунках у банках, з яких 60 мільйонів вкладено у звітному році. Також обранець має цінних паперів номінальною вартістю 58 мільйонів 330 тисяч гривень і більше 6 мільйонів внесків до статутного капіталу товариства, підприємства, організації.

Його дружина, син і дві дочки мали більше 10 тисяч гривень доходу, чотири земельні ділянки, житловий будинок, дві великих квартири, два дачних будинки, три гаражі і автомобіль.

Будучи у 2011 році ще депутатом Волинської обласної ради Степан Івахів заробив менше – 12,5 мільйона гривень. На той момент він мав 97 мільйонів 134 тисячі гривень заощаджень у банках.

Натомість в рейтингу "Forbes Україна" за 2011 рік Степан Івахів входить до сотні найбагатших українців зі статком в 170 мільйонів доларів.

Також Степан Івахів увійшов цьогоріч до ТОП-100 найбагатших українців за версією журналу "Кореспондент", зайнявши 67 місце.


Детальніше декларацію про доходи за 2012 рік Степана Івахіва можна переглянути тут.

За рік банківські заощадження Миколи Мартиненка зменшилися на маже 10 мільйонів

Народний депутат Микола Мартиненко (ВО «Батьківщина»), який на парламентських виборах 1998-го і 2002-го обирався у 21 виборчому окрузі, і мав на Волині бізнес, заробив у 2012 році 211 тисяч 426 гривень. Обранець має велику квартиру, автомобіль, більше півтора мільйона гривень у банку та більше 300 тисяч гривень внесків до статутного капіталу товариства, підприємства, організації.

Його дружина і дочка заробили торік 625 тисяч 138 гривень. Вони мають одну одницю іншого нерухомого майна, автомобіль, майже півтора мільйона гривень у банках та 2,5 мільйона гривень внесків до статутного капіталу товариства, підприємства, організації.

Автомобіль сім’ї Мартиненка визнаний одним із найдорожчих серед автомобілів сімей обранців.

У 2011 році Микола Мартиненко заробив більше – 734 тисячі 440 гривень. Схоже, що минулорічні вибори добре «вдарили» по гаманцю нардепа, оскільки позаторік на рахунках у банках в нього було 11 мільйонів 541 тисяча 834 гривні, а в сім’ї – 5 мільйонів 178 тисяч 292 гривні.


Детальніше декларацію про доходи за 2012 рік Миколи Мартиненка можна переглянути тут.

Сергій Мартиняк отримав 23 мільйони гривень доходу

Ще один позафракційний нардеп Сергій Мартиняк минулоріч отримав 23 мільйони 359 тисяч 685 гривень сукупного доходу. Він має чотири земельні ділянки, найбільший серед волинських нардепів будинок, дві квартири, три одиниці іншого нерухомого майна, два автомобілі, майже 46 тисяч гривень вкладених того ж 2012 року у банк, цінних паперів номінальною вартістю 154 гривні і 166 мільйонів 858 тисяч 22 гривні внесків до статутного капіталу товариства, підприємства, організації.

Серед членів сім’ї Сергій Мартиняк нікого не вказав.

У 2011 році тоді ще депутат Волинської обласної ради заробив значно менше – 5 мільйонів 175 тисяч 409 гривень.


Детальніше декларацію про доходи за 2012 рік Сергія Мартиняка можна переглянути тут.

У рік виборів у членів сім’ї Євгенія Мельника з’явився будинок

Народний депутат від фракції ВО «Свобода» Євген Мельник має найбільше транспорту серед волинських обранців. У нього – 6 вантажних автомобілів, 2 легкові і навантажувач. Сукупний дохід «свободівця» за 2012 рік становив 96 тисяч 405 гривень. Крім транспорту він має чотири земельні ділянки, будинок та дві одиниці іншого нерухомого майна.

Його дружина, два сини і дочка минулоріч мали 308 тисяч 350 гривень доходу, три земельні ділянки, будинок, два автомобілі й одну одиницю іншого нерухомого майна.

У 2011 році Євген Мельник заробив менше – близько 73 тисяч гривень, а у членів сім’ї позаторік ще не значилося житлового будинку на 360 квадратних метрів.


Детальніше декларацію про доходи за 2012 рік Євгена Мельника можна переглянути тут.

В Юрія Савчука з’явився другий автомобіль, а в членів сім’ї - квартира

Нардеп-«ударівець» Юрій Савчук, як зазначено у газеті «Голос України», у рік виборів заробив 198 тисяч 950 гривень. У його власності значиться земельна ділянка, частина квартири, два автомобілі і човен.

Члени його сім’ї отримали більше 74 тисяч гривень доходу і володіють земельною ділянкою, будинком, двома квартирами та автомобілем.

У 2011 році Юрій Савчук заробив 28 тисяч 915 гривень. Тоді у обранця було на одного автомобіля менше, а члени сім’ї мали квартиру лише площею 36,8 кв. м.



Валерій Черняков заробив найменше, але з’явився автомобіль

Ще один «свободівець» Валерій Черняков у декларації не вказав сукупного доходу, але вказав суму отриманої заробітної плати – 11 тисяч 204 гривні. В його володінні перебуває земельна ділянка, два автомобілі легкових і три вантажних.

Дружина, два сини і дочка обранця у 2012 році отримали 80 тисяч 238 гривень доходу. Вони мають таку ж земельну ділянку і автомобіль.

У декларації за 2011 році Валерій Черняков не вказав доходів, площа земельної ділянки тоді становила 10 соток, а серед транспорту не значився легковик ВАЗ. У членів сім’ї позаторік було дві земельні ділянки, але не було автомобіля.


Детальніше декларацію про доходи за 2012 рік Валерія Чернякова можна переглянути тут.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР, гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сироты бедолашные
Відповісти
наш народ любить порахувати чужі гроші )
Відповісти
Останні новини
Доходи волинських нардепів: у Вітіва – покращення, а в Савчука – нове авто
22 жовтень, 2013, 14:55
Перекриють луцьку вулицю
22 жовтень, 2013, 14:41