Волиньрада закликала Януковича зробити «європейський вибір»

Волиньрада закликала Януковича зробити «європейський вибір»
Депутати Волинської облради закликали президента України Віктора Януковича, прем’єр-міністра України Миколи Азарова, голову Верховної Ради України Володимира Рибака підписати Угоду про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Рішення прийняли під час 22-ої сесії Волиньради 13 листопада.

Під час обговорення питання депутат Святослав Боруцький зазначив, що він не проти такого звернення, але переконаний, що Партія регіонів «зливає» підписання Асоціації.

«Можливо, ще на горіхи перепаде вам за це звернення», – звернувся депутат до голови Волинської ОДА Бориса Клімчука.

Ще були певні зауваження щодо тексту звернення депутата Сергія Слабенка. Його пропозицію не підтримали і 46 із 49 зареєстрованих депутатів проголосували за звернення до держвладців щодо Асоціації з ЄС.

Текст звернення подаємо без правок і доповнень:

«Звернення депутатів Волинської обласної ради
до Президента України В.Ф. Януковича, Прем’єр-міністра України
М.Я. Азарова, Голови Верховної Ради України В.В. Рибака щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом


Ми, депутати Волинської обласної ради, глибоко переконані, що місце України серед розвинених країн Європи. І нам приємно констатувати, що 2013 рік без перебільшення може стати історичним та вирішальним для євроінтеграційних прагнень українського суспільства. Україна ще ніколи не була настільки близькою до принципових здобутків на своєму шляху до європейської інтеграції.

28 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт «Східного партнерства», під час якого очікується підписання Угоди про Асоціацію України з Європейським союзом, заснованої на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції включно з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі.

Ми переконані, що в українському суспільстві зростає запит на зміни та європейський вибір, а тому підписання Угоди про асоціацію повністю відповідає інтересам українського народу.

Перспектива підписання Угоди щодо Асоціації залежить від того, чи зможемо ми продемонструвати рішучі дії та відчутний прогрес у всіх напрямках, що були визначені в погодженому порядку денному асоціації Україна - ЄС.

Виконуючи волю наших виборців, Волинська обласна рада схвалює прагнення до політичного компромісу та консолідованих дій у стінах Верховної Ради України щодо прийняття законодавчих актів, передбачених порядком денним асоціації.

Вже прийняті або знаходяться на завершальній стадії підготовки майже всі законопроекти з питань, що були визначені Радою ЄС наприкінці минулого року в якості критеріїв для підписання угоди. Цьому, безперечно, сприяє об’єднання зусиль усіх гілок влади, а головне - консолідація зусиль влади та опозиції.

Більшість з євроінтеграційних законопроектів підготовлено у тісній співпраці з експертами Венеціанської комісії, ОБСЄ, Європейської комісії. Серед основних пріоритетних завдань - удосконалення законів про вибори, реформа системи правосуддя, боротьба з корупцією. Проводиться робота щодо вдосконалення виборчого законодавства та реформування органів прокуратури.

Схвалюючи впевнені євроінтеграційні кроки Президента України Віктора Януковича, просимо його вжити рішучі дії для покращення бізнесового та інвестиційного клімату; максимально сприяти розвитку територій та місцевого самоврядування.

Сподіваємось, що Кабінет Міністрів визначить коло відповідальних осіб за належне інституційне забезпечення та координацію європейської політики України, які будуть наділені повноваженнями та відкриті до співпраці з громадськістю.

Переконані, що для підписання історичного документу - Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом - український політикум мобілізує всі зусилля для досягнення стратегічної мети.

У зв’язку з цим, закликаємо українську владу та опозицію виявити політичну волю та здійснити конкретні дії, які б засвідчили бажання України дотримуватись Угоди про Асоціацію з ЄС.

Угода є для нас дорожньою картою на шляху до тієї України, якою переважна більшість наших співгромадян хоче її бачити. Ця ціль має об’єднувати усіх громадян та всі політичні сили українського парламенту, незалежно від їх міжособистісної чи політичної конкуренції.

Розраховуємо, що Європейський Союз належним чином оцінить прогрес, досягнутий Україною, і вже найближчим часом буде схвалено відповідне політичне рішення щодо підписання Угоди про Асоціацію на вільнюському саміті».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Європа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Голосуй, не голосуй, все одно получиш.... Азаров каже, що пенсії платити нічим, на зарплату бюджетникам грошей ніхто не дає, ні ЕС, ні Росія, ні олігархи. Куди йти?
Відповісти
Останні новини
Волиньрада закликала Януковича зробити «європейський вибір»
13 листопад, 2013, 16:15