У Молдові ‒ протести проти євроінтеграції

У Молдові ‒ протести проти євроінтеграції
У Молдові опозиція протестує проти Угоди про асоціацію, яку парафувало на саміті «Східне партнерство» у Вільнюсі керівництво країни.

У демонстраціях бере участь найбільша у країні партія комуністів, представники ліги російської молоді, партії «Патріоти Молдови», інших громадських рухів, ‒ пише Дзеркало тижня.

Мітингувальники виставили пікети біля офісу місії Європейського союзу у Кишиневі, скандують гасла на підтримку Митного союзу, а також ставлять намети. У них буде сформовано пункт прийому громадян, і будь-хто охочий зможе поговорити з депутатами парламенту Молдови, які виступають проти курсу чинної влади на євроінтеграцію країни.

«Ми проводимо антисаміт за громадянські права і справедливе майбутнє Молдови. Ті, хто говорить про Вільнюс, як про якусь світлу перспективу для країни ‒ брехуни. Вільнюс передбачає лише встановлення економічної та політичної залежності від Брюсселя і обмеження можливостей для будь-якого конструктивного партнерства з Росією та Митним союзом», ‒ заявив лідер партії комуністів, колишній президент Володимир Воронін. Він підкреслив, що демонстрації буде продовжено.

Як відомо, сьогодні, 28 листопада, у Вільнюсі відбулося технічне парафування Угоди про асоціацію Молдови з Європейським союзом. З молдовського боку підпис на кожній з більш ніж 900 сторінок тексту поставила міністр закордонних справ і європейської інтеграції Наталія Герман. Заступник міністра економіки Октавіан Калмик парафував ту частину угоди, яка стосується входження Молдови у Зону вільної торгівлі ЄС.

Офіційна церемонія парафування відбудеться у п’ятницю, 29 листопада, коли свої підписи під документом поставлять прем’єр Молдови Юрій Лянке і верховний представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Кетрін Ештон. Молдова і ЄС сподіваються підписати Угоду про асоціацію не пізніше осені 2014 року, при нинішньому мандаті Європарламенту та Єврокомісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай так і йдуть до самої Москви. Там їхній зоопарк.
Відповісти
Легко бути ,,патріотом' коли знаєш щовлада країни, що намагається вступити до ЄС, буде сповідувати європейсьі принципи права і не розганятиме пташиними зграями ,,беркут, грифон і т.д.'' мирних демонстрантів. Нехай спробують в Росії ( там куди хочуть) виступити проти влади. Дійсно, дешевий сир лише в мишоловці.
Відповісти
Останні новини
У Молдові ‒ протести проти євроінтеграції
28 листопад, 2013, 18:03