Пікет Волинської облради. ФОТО. ВІДЕО

Пікет Волинської облради. ФОТО. ВІДЕО
Вранці 11 грудня у Луцьку розпочався пікет будівлі Волинської обласної ради.

Станом на 9:00 тут зібралося близько 50 осіб.

Нагадаємо, 11 грудня о 10:00 має розпочатися позачергова сесія облради, під час якої депутати визначатимуться зі ставленням до подій, які нині відбуваються в Україні.

На акцію прийшла і молодь, і люди старшого віку. Перед ними виступають депутати.

9:25

Говорить депутат-свободівець Микола Давидюк, який закликає їхати людей до Києва.

Біля входу з боку парковки створили живий коридор, яким проходитимуть депутати.

Депутат Луцької міської ради, екс-мер Луцька Богдан Шиба ("Батьківщина") каже, що чинна обласна рада не потрібна, бо вона не може, як в Івано-Франківську чи Тернополі виступити проти голови облдержадміністрації.

9:34

Біля бокового входу порядок охороняють щонайменше 30 правоохоронців. Також на місці події присутні головний міліціонер Волині Олександр Терещук, начальник луцького міськвідділу МВС Василь Марчишак.


9:39

Деякі мітингувальники неадекватно реагують на журналістів. Зокрема, на телевізійників. Звинувачують їх в необ'єктивності.

У руках люди тримають плакати, фотографії.


Виступає депутат облради Олександр Пирожик ("Свобода"), який каже, що з чинною владою не можна домовлятися.

Депутат облради, свободівець Святослав Боруцький наголошує, що треба їхати до столиці.



9:46

Депутат Ігор Гузь ("Батьківщина") повідомив, що кворуму не буде, оскільки провладні депутати не прибувають на сесію. Водночас політик закликав людей не розходитися.

Зауважимо, що до обласної ради прийшов екс-голова Ковельскьої РДА, член депутатської групи "Нова Волинь", регіонал Іван Смітюх. Привітавшись з ним, Гузь натякнув, що це один з небагатьох депутатів, який не боїться висловити свою позицію.

9:56

Людей трохи побільшало.

Виступає нардеп-свободівець Анатолій Вітів. Говорить про злочинну владу, яка має подати у відставку.

9:59

Вітів переконаний, що обласна рада не збереться поки голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук не піде у відставку, натякаючи на те, що депутати не приходять на сесію за вказівкою губернатора.

10:00

Співкоординатор луцького Євромайдану, керівник молодіжної організації "Національний Альянс" Майя Москвич кличе людей на Київ. Особливо в столиці потрібні чоловіки, наголошує вона.

10:07

Біля головного входу поставили колонки, люди слухають, що відбувається у сесійній залі.

10:08

На сесії зареєструвалися лише 34 депутати. Євромайданівці кричать "Ганьба!", а Гузь звинувачує в усьому Партію регіонів.



Почалися депутатські збори.

10:09


Люди на вулиці теж ганьблять депутатів.



10:15

За дивним збігом обставин на вітрі майорить лише прапор Євросоюзу. Інші заплуталися.


10:19

Депутат з "Батьківщини" Валентина Блінова озвучила заяву від опозиції про те, що ПР - злочинна, тому її потрібно ліквідувати. Вона закликала директорів шкіл познімати в навчальних закладах портрети Януковича та вийти з Партії регіонів депутатів облради.



Також з її вуст лунав заклик ліквідувати облдержадміністрацію.

10:21

Окрім заяви опозиції, на зборах депутатів мають розглянути питання щодо створення громадської ради.

10:24

Виступає нардеп Анатолій Вітів, каже, що вдалося досягти перемоги: відбити штурм КМДА. Говорить про те, що Борису Клімчуку треба каятися і піти у відставку, а на його місце мають прийти молоді студенти, які стоять на Майдані.

10:26

Окрім того, Вітів сказав, що друге місце Клімчука в рейтингу журналу "Коментарі" - брехня, адже видання нещодавно купила "Сім'я" і робить з ним те, що хоче, а Волинська область насправді - остання за успішністю.

10:29

Вітів сказав, що буде звертатися до Єврокомісії, аби заборонили "правлячій верхівці", Кабміну і ПР виїзд за кордон і заблокували всі офшорні рахунки регіоналів.

10:30

Співкоординатор Євромайдану Юлія Грищук опублікувала в Facebook список депутатів, які не прийшли на сьогоднішню сесію Волиньради. Їх назвали зрадниками України.

У відповідь журналіст Мирослав Ватащук зауважив: "Народ, приберіть Байцима зі списку зрадників. Він усю ніч вистояв на обороні Майдану в Києві".



10:41

Люди пішли пікетувати "Континіум", шо по сусідству з ОДА.


10:47

Там Ігор Гузь розказує, що нардепи Степан Івахів та Ігор Єремеєв, власники "Континіуму", зрадили народ, бо не підтримали в парламенті відставку уряду.

10:49

Один з активістів Євромайдану в сесійній залі каже, що треба йти до "польського консульства і просити "HELP".

"Ми маємо звернутися до євроспільноти, щоб вони не просто засудили дії влади в Україні, а щоб для них була кримінальна відповідальність", - мовив він.

Тобто активіст закликав депутатів прийняти звернення до євроспільноти щодо блокування рахунків владців і передати документ через консульство Польщі у Луцьку.

10:51

Біля "Континіуму" виступає Анатолій Вітів, який розповідає людям, що Івахів та Єремеєв виграють багато бюджетних тендерів.

10:55

Вітів закликає не купувати бензин на WOG. Також заявляє, що не можна купувати пальне і в "Укрнафті", бо це - один із бісзнесів нардепа Ігоря Палиці і його людей.

Окрім того, він розповів, що потрібно пікетувати фірми нардепів Ігоря Палиці та Сергія Мартиняка, останнього Вітів назвав "депутатом Курочкіним". Мовляв, вони теж не підтримали відставку уряду.

Насамкінець він зауважив, що Палиця жодного разу за майже три тижні існування Євромайдану в Луцьку не вийшов до людей, бо "давно вже євроінтегрувався, оскільки живе у Швейцарії".

10:57

Голова Асоціації фермерів Волині Віктор Лук'янчук розказав про акцію "Геть молочну мафію!", після якої Івахів та Єремеєв почали розраховуватися з людьми, але й нині борги залишаються, а селян обманюють, бо молоко у селян скуповують за мізер.

11:01

Лук'ячнук каже, що волинські фермери готові вийти з технікою на протест. І якщо Клімчук не готовий йти у відставку, то вони привезуть бульдозера до волинського "білого дому".

11:02

Збори депутатів одноголосно прийняли звернення, яке зачитала Блінова із незначними змінами.

Виявилося, що на сесії не встиг зареєструватися депутат-свободівець Віталій Собко.



11:06

Тим часом під стінами "Континіуму" люди скандують "Брехуни" та "Ганьба!".

Літня жінка з Луцька читає власні іронічні вірші про Клімчука і Палицю. Люди аплодують і після цього розходяться.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 52
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де пікет? Що ви брешете?!
Відповісти
Так то замануха для лохів.
Насправді це Пиар-акція Вітіва та Гузя.
Всім відомо, що було прийнято рішення виїжджати на Київ, так ці ліцедєї замість того, щоб дати людям час підготуватися до поїздки, хороводи круг ОДА водили.
Відповісти
50 людей ги-ги)))
Відповісти
"оновлюється"?
Оновитись може те, що вже було чи є, а у вас навіть хфото нема того, що зараз відбувається!:) Ніяких 50 чоловік нема!!!
Відповісти
Ааа! Швидко виправили, бо біжите попереду "паравозу" який гроші платить!:)
Відповісти
Шиба все ніяк не заспокоється))))) Ну, пройшов Богдане твій час, все, вистачить!!! Дай людям працювати))) Ваші ці пікети, виглядають проплаченою акцією. Тому,нічого у вас не вийде)
Відповісти
ДоГогі укГаїнці. Бажаю вам Гадості в Новому Гоці!
Відповісти
Не впевнений що пікети проплачена акція, але твердо впевнений що 99% коментів дійсно пишуться у робочий час працівниками одного з підрозділів ВОДА. Тож "працюйте" панове, "працюйте". Ніхто вам не заважає. Дивує лише одне. Ну звідкіля ви визбируєте стільки лайна на свою копійчану зарплатню ?
Відповісти
чого Гузь не їде в Київ? Боїться?
Відповісти
А ти?)))
Відповісти
Кого нема з обранців?
Відповісти
Сергій,Віка,Софія-ви,що,посібники хунти?
Відповісти
Я до ВОДА немаю ніякого відношення. Просто дивлюся тверезо на ситуацію яка коїться!!!! А от ви пишите купу лайна!!!) Може це вам платтять?
Відповісти
Це останній шанс прогнати клімчуків, аби вони назавжди пішли з влади. Більше такого шансу не буде.
Відповісти
А навіщо його проганяти? У відставку президента і він сам по-закону піде у відставку, але розумний президент (не той шо зараз)в майбутньому назад його поставить бо він реально шось робить для області. Хватить дурня валяти, або їдьте в Київ або йдіть на пари.
Відповісти
На майданах, стоять або за гроші, або дибіли яким нема чого робити,я просто не вірю що нормальна людина повірить в те,що можна скинути законнобраного президента і зразу все змінити
Відповісти
Де ви бачили законнообраного президента... Ця банта все сфальсифікує...методи у них бандитьські і на верхушку рвуться переступаючи через все... Ганьба тим, хто взагалі голосував за зека... про що думали.Ганьба!!!
Відповісти
Клімчук - найбільше зло на Волині. Він знищив самоврядування. Волинь відкинута назад на 50 років. А те, що він хвалиться, що возить гроші, це його робота, як цирульнику голоти чиюсь потилицю. Тріпло пяне.
Відповісти
а скільки він возить грошей до Межигір'я, щоб втриматись на цій посаді, то мовчить... що з свого карману???
Відповісти
Пан Боруцький, зазначав що на пікетування ВОДА прийде 5тисяч людей! І деж вони? Максимум 70 чоловік можна нарахувати) Навіщо давати не правдиві показники, гіперболізувати вашу підтримку народом?
Відповісти
Як може бути "законнообраним" президент країни у якій не діє жоден закон ?! Не смішіть.
Відповісти
А "Любов" це "Софія", чи "Василь", чи "Сергій" ?
Відповісти
А Семен, то Софія чи Василь? У Вас нав"язлива ідея, пане. Узбагойтесь ;)
Відповісти
Прихильникам Клімчука.Скільки ще треба,щоб пролилося крові,щоб ви зрозуміли,що він служить ЗЛОЧИННІЙ владі.

Відповісти
Про яку кров йдеться? Клімчук - губернатор Волині. Де в нас проливалась кров? Не узагальнюйте.
Відповісти
Скільки ви будете тут в коментах мочити один одного. Всі ж відомо, що БП - найкраща кандидатура для Волині, він зробить ще багато для краю. Хочете напевно Хранцуза? Чи того, хто вміє тіко кричати????
Відповісти
коли вже ця полішуцька влада захлинеться у власному болоті? Ця влада сліпа і глуха, нічого не чує, не бачить! банду геть!!!!!!!!!!
Відповісти
Уважаємый Лєонід Іллічь теж "чимало зробив" свого часу ... Усе робив і робив і робив. А "клятий захід" усе загнивав, загнивав, загнивав... І де тепер той Леонід Ілліч разом зі своєю помийницею СССР ? Це я про довговічних старців Що кремлівських, що волинських. Не булоб у нас поряд кордонів з Європою і не булиб поліщуки такі винахідливі деб уже була та Волинь...
Відповісти
Люди ганьблять ганьбарів...
Відповісти
Нікого з вас не позабавив момент з кількістю "захоплювачів"? )))) Мене особисто дуже. Замість 5 тисяч люду - купка. І хто? Пенсіонери. Ну Слава Богу, що хоча б не дітей зібрали.
Відповісти
Я проти злочинної влади, але такі недоумки, як Вітів і гузь, теж Україні нічого нового не принесуть.
Відповісти
"Всім відомо що БП - найкраща кандидатура для Волині, він зробить ще багато..."
---------------------------------------------------------
І член обкому він КПSS?
І дипломат, і двічі губернатор,
У нього всюди власний інтерес,
а більш про нього нічого сказати.
Відповісти
вітів - стабільний дурень-двієчник, гузь в своєму житті напевне нічого тяжчого за рупор в руки не брав, шиба - той робив Луцьк все гавнішим і гавнішим ... і всім хочеться до влади!!! і тільки... шкода вас, жебраки, і ті хто вас обирав - такі ж самі недалекоглядні смихолюдники!!!
Відповісти
Чому ви всі під ніками? Вам стидно?
Відповісти
Лінь реєструватися)
Відповісти
Дуже стидно, що по таким "лідерам" сприймають Волинь.
Зі всієї статті одна фраза і одна людина достойна уваги:
"журналіст Мирослав Ватащук зауважив: "Народ, приберіть Байцима зі списку зрадників. Він усю ніч вистояв на обороні Майдану в Києві".
Ось де мають прикладати свою енергію Вітів та Гузь.
Відповісти
Складається враження, що коменти пишуть одні активісти ПР. Всі ми хочемо жити в нормальній країні. А що для того робимо? Усі тільки критикують всіх і вся... А потім нарікають, що так важко жити.
Відповісти
Писаки, я проклинаю вас, і насилаю срачку на вас і ваших близьких! горіть в пеклі вічно!
Відповісти
ахахахах...приємно поспілкуватись з "вихованими, адекватними і дорослими людьми"
всім добра і позитиву!!!
Відповісти
всі на Київ!!
Відповісти
Шкода Гузя, так надривався, кричав, аж заслинився, а вийшов пшик. Ото мабуть самісіньки пенсіонерки - це його електорат. Молодь вже зрозуміла що це за "воно".
Відповісти
Та він просто боїться їхати в Київ на Майдан, бо там можуть і побити. А тут безпечно, міліціянти охороняють його "акції". Все чинно, як в садочку. Іходити не далеко. Покричав, замерз і в тепленьке крісло в ОДА грітися далі. А там треба реально стояти. Ось і вся сутність цього "революціонера".
Відповісти
Заради цікавості сходив на це "дійство". Гузь, напевно щоб йому не заважало кричати в мегафон, виключів колонки з яких лунала пряма трансляція засідання облради. Люди з цікавістю слухали б далі, але Гузю та Витіву вочевидь це не входило в плани. Тому він відключів колонки та почав кричати в мегафон вселяки гасла, зазиваючи людей пройти за облраду та послухати його ще й з іншого порогу будинку. Кричав довго, сам себе заводив, аж доки не замерз. Шкода людей, які прийшли в надії почути чи побачити щось цікаве. Потім на порозі Гузь до Вітіва каже тихенько "Ну що хватить? Розпускаємо людей?". Просто цирк. Таке нахабне використання ситуації для власного піару, за рахунок здоровья людей обурює.
Відповісти
"Розчарований" "присутній" -
заспокойся синку.
Гузь тобі не довподоби
спробуй "Апельсинку"...

Смачно.... Тільки трішки з кислинкою...А може і надгнила...
Відповісти
"Мандаринки", "Апельсинки" -
це тропічні фрукти.
Хто завозить на Волинь
названі продукти ?!

Відповісти
Я поет зовусь Семен
Плету рифму як Супермен
Відповісти
Ну Вам "з будуна" наврят чи вдасться. Ви таки на роботі, при посаді. Після 17-ї години "доженетесь. Попустить.
Відповісти
Тільки лохи пишуть-захищаючи П...Р..-в
Відповісти
чого пикетувати орган який тики вибачте повитря гучно псуе та груши окалачуе вони непрацювали и працювать не будуть так само як наш презик и кабмин
Відповісти
Також з її вуст лунав заклик ліквідувати облдержадміністрацію.

Виступає нардеп Анатолій Вітів, каже, що вдалося досягти перемоги: відбити штурм КМДА. Говорить про те, що Борису Клімчуку треба каятися і піти у відставку, а на його місце мають прийти молоді студенти, які стоять на Майдані.

Чому ніхто з нардепів не пояснює методику реалізації своєї ідеї "фікс"? Те, що пропонують - це кримінально каранні дії. Людей штовхають на це, а самі лишаються білі і пухнасті. Показав би хоч один приклад!
Відповісти
Читаю і дивуюсь з нашого народу...Гузь всім поганий,а от Янукович СУПЕР)))Ті діти,що були побиті нещадно це так для профілактики чи як шановні??Замість того щоб нести тут ці нісенітниці їдьте на майдан,там з Вас толку більше буде!
Відповісти
Останні новини
Пікет Волинської облради. ФОТО. ВІДЕО
11 грудень, 2013, 09:24
Штурм Євромайдану. ФОТО
11 грудень, 2013, 09:13