Кіндер сумнівається у висновках прокуратури

Кіндер сумнівається у висновках прокуратури
Ковельська міжрайонна прокуратура рекомендувала міському голові Олегові Кіндеру притягнути до дисциплінарної відповідальності начальника відділу з управління майном комунальної власності Ірину Савєлькіну та головного спеціаліста цього відділу Тетяну Дудік у зв’язку з порушенням проти цих осіб кримінальної справи.

Про це йдеться у відповідному поданні прокуратури, що надійшло на ім’я міського голови, пише Про Ковель.

Нагадаємо, у січні прокуратура порушила проти посадовців відділу з управління майном комунальної власності Ковельської міськради кримінальну справу – чиновників підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки.

Зокрема, як ішлося в повідомленні прокуратури, в 2011 році відповідальні службовці відділу надали багатьом суб’єктам – місцевим орендарям комунального майна – дозволи, за якими підприємці міста могли не виконувати умов договорів оренди, що були укладені з міською радою і своєчасно не сплачувати орендну плату.

У результаті в дохідну частину бюджету міста не надійшло близько 202 тисяч гривень.

Тим часом градоначальник міста Олег Кіндер розпорядився провести у стінах мерії власне службове розслідування. На сьогодні воно ще триває.

Проте, каже Кіндер, їм вже вдалося з’ясувати, що окремі факти викладені у поданні, не мають складу злочину. Більше того цифри, там прописані, є «надутими» і не підтвердилися у процесі службової перевірки.

У розмові з представниками ЗМІ мер міста висловив свої здивування з того, що суд у справі недоїмки до бюджету ще не відбувся, а прокуратура вже рекомендує йому притягнути до дисциплінарної відповідальності підопічних – фігурантів кримінальної справи.

Проте члени виконавчого комітету не стали обговорювати дане подання та одноголосно погодилися з рекомендаціями, що там прописані. Щоправда, порадили Олегу Кіндеру їх поки не поспішати виконувати, а почекати на рішення суду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.