У місті на Волині відкрили пам’ятну дошку Бандері

У місті на Волині відкрили пам’ятну дошку Бандері
У Ківерцях відкрили пам’ятну дошку Провіднику ОУН Степану Бандері.

Відкриття дошки відбулося в день первомученника архідиякона Степана та з нагоди 105-ої річниці з дня народження героя України 9 січня, ‒ повідомляють у прес-службі ВО «Свобода».

Захід розпочався з панахиди біля пам’ятника «Борцям за волю України», яку відслужив благочинний Ківерцівського району УПЦ КП митр. прот. Іоан Семенюк зі священиком Олександром Вронським. Після цього учасники заходу зібралися в колону, яка пройшла вулицями міста до районного військкомату, де встановили пам’ятну дошку Степану Бандері, скандуючи патріотичні гасла.

Перед учасниками мітингу виступили голова Братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура Василь Кушнір, голова Ківерцівської районної організації ВО «Свобода» Ігор Космина, голова фракції ВО «Свобода» у Ківерцівській міськраді Олександр Вронський, мер міста Ківерці Володимир Жгутов.

«Я пам’ятаю, як на початку 90-х років на світанку незалежності піднімав у Ківерцях синьо-жовтий прапор. Тоді це був символ відродження незалежності. Зараз ми повертаємо імена українських героїв, які стануть нашими дороговказами у майбутнє», ‒ зазначив у виступі очільник Ківерцівської районної організації ВО «Свобода» депутат райради Ігор Космина.

Голова фракції ВО «Свобода» у Ківерцівській міськраді Олександр Вронський подякував усім, хто долучився до акції та прийшов вшанувати провідника.

«Життя Бандери можна охарактеризувати двома словами – жив заради України і помер заради неї. Маючи вироком смертну кару, потім замінену на ув’язнення, він не зламався і не здався, а вірив в ідею і боровся за неї. Йому фактично вдалось зробити те, що не вдалось нікому у ХХ столітті – відродити дух звитяги і боротьби української нації», ‒ наголосив Олександр Вронський.

Додамо, що дозвіл на встановлення пам’ятної дошки на честь Степана Бандери надав Ківерцівський міськвиконком 21 жовтня 2013 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І зразу в Ківерцях жити стало краще.
Відповісти
МОЛОДЦІ!!!
Відповісти
Не знав, що Бандера був у Ківерцях. Та якщо встановили пам'ятну дошку, то хтось видко пригадав.
Відповісти
Христос народився !
Слава Україні !
Не знаю, чи був у Ківерцях, але на Волині точно бував...
Волинь є колискою УПА і цим все сказано !!!
Відповісти
Героя слава!
Відповісти
Бандера продав Україну німцям за владу на західній Україні, читайте архіви історії.А ми йому за це похвалу МОЛОДЦІ!!!!!!!!!
Відповісти