У Луцьку триває «протистояння» зі «Скорпіон-сервісом»

У Луцьку триває «протистояння» зі «Скорпіон-сервісом»
Депутати Луцької міськради захотіли «допомогти» підприємцям із Завокзального ринку, визнавши, що будь-які договори користування землею з попереднім землекористувачем – ПФ «Скорпіон-сервіс», відсутні.

Але представник «Скорпіон-сервісу» Віктор Мохнюк це категорично заперечує, посилаючись на рішення судів.

Проблему обговорювали під час сесії Луцької міськради у середу, 29 січня.

Один із ініціаторів проекту рішення щодо «врегулювання конфліктної ситуації та захист прав суб’єктів малого бізнесу на двох комунальних земельних ділянках площею 0,076 гектара та 0,1422 гектара між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого» Богдан Шиба розповів, що у листопаді минулого року своїм рішенням міськрада припинила договори оренди цих земель біля «Юванта» із ПФ «Скорпіон-сервіс».

«Через це пропонується встановити факт, що кіоски приватних підприємців встановлені і функціонують», – додав Шиба.

Депутат запропонував невідкладно здійснити реєстрацію права власності підприємців на ці кіоски у відповідному уповноваженому державою органі та реєстрацію укладених договорів оренди між Луцькою міською радою та приватними підприємцями.

«Таким чином ми захищаємо і реєструємо права підприємців і знімаємо всі питання, які існують стосовно цих ділянок. Хоча там багато справ розглядаються в судах різних інстанцій, але в даний момент всі рішення чинні і тому ми можемо це підтримати», – мотивував Богдан Шиба.

Представник ПФ «Скорпіон-сервіс» Віктор Мохнюк зауважив, що твердження про те, що питання щодо розірвання договорів щодо земельних ділянок між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого міськради зі «Скорпіон-сервісом» не повністю врегульоване.

З його слів, рішення про надання меншої земельної ділянки – площею 0,076 гектара – підприємцям було визнано незаконним Вищим адміністративним судом. Справа щодо іншої – площею 0,1422 гектара – також буде розглядатися у Вищому адмінсуді 6 лютого.

А рішення міськради №46/110 від 30 листопада 2013 року «Про припинення договорів оренди землі для будівництва та обслуговування торгово-пішохідної зони та для обслуговування торгових кіосків» визнав незаконним Волинський господарський суд.

Представник підприємців, які здійснюють свою діяльність у кіосках між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого, своєю чергою, зауважив, що «прикриваючись» судами, депутатів міськради намагаються ввести в оману.

Мовляв, представник ПФ «Скорпіон-сервіс» «посилається виключно на рішення суддів, а не на законність». «А ви знаєте які в нас суди», – додав представник підприємців.

«Останнє рішення міськради на користь підприємці, прийняте у листопаді, було зваженим і зробленим в законному руслі», – переконував підприємець.

Врешті, у заключному слові Богдан Шиба наполіг, що у теперішньому проекті рішення пропонується «юридичне врегулювання стану речей», попри усі розмови навколо земельних ділянок. «Тому просто прошу прийняти, аби вирішити проблему», – додав він.

Вислухавши усі сторони, які хотіли висловитися, депутати більшістю голосів підтримали проект рішення. «За» проголосували 28 із 39 зареєстрованих обранців громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ще горгута пошліть....
Відповісти
ще відберіть у недолугого керовніка. Покажіть хто в місті хазяїн.
Відповісти
так Токарського "доять" : голосують кожен раз по різному , а про суди то й говорити нема що.
Відповісти
гроші брати?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку триває «протистояння» зі «Скорпіон-сервісом»
29 січень, 2014, 16:42