Компанія нардепів з Волині купила завод в Рівному, - ЗМІ

Компанія нардепів з Волині купила завод в Рівному, - ЗМІ
Компанія "Континіум" придбала Рокитнівський склозавод, - повідомляють рівненські ЗМІ.

Кілька днів тому 48% акцій перейшли до групи "Континіум", - пише сайт "ВСЕ".

Як відомо, "Континіум" - холдингова компанія, яка координує низку бізнес-проектів в Україні. Створена у 1992 році Ігорем Єремеєвим та Степаном Івахівим.

Як пише видання, посилаючись на Єремеєва, холдинговою компанією, станом на грудень 2012 року, володіють він, Степан Івахів, Петро Димінський та Сергій Лагур.

Раніше головою правління заводу вважали депутата Рівненської облради Григорія Мініча. Зокрема, відповідна інформація опублікована на сайті облради.

Однак у телефонній розмові депутат спростував свою причетність до заводу. Виявилось, що на момент продажу акцій головою правління був Леонід Паробочий. Як пізніше вдалось з'ясувати, він почав представляти підприємство з березня 2012 року.



Однак, на той ж момент продажу власником Рокитнівського склозаводу зазначено ПП "М-ГРАНД", засновник якого депутат Григорій Мініч.
дані до моменту придбання акцій компанією Континіум
дані до моменту придбання акцій компанією Континіум
дані до моменту придбання акцій компанією Континіум
дані до моменту придбання акцій компанією Континіум


За інформацією сайту "ВСЕ", компанія "Континіум" 12 лютого придбала контрольний пакет акцій Рокитнівського склозаводу.

За інформацією джерел видання, впродовж останніх місяців завод не працював, більшість працівників знаходились у вимушених відпустках за свій рахунок.

Після економічної кризи 2009 року завод став збитковим, втратив ринки збуту продукції, вимушено зупинились імпортовані до того лінії по виробництву скла.

До того ж, нового власниками цікавить, на що був витрачений банківський кредит. Рішення про отримання кредиту не менше, ніж у 14 мільйонів євро минулого року ухвалили акціонери склозаводу.

В планах нового власника – відновлення, в короткі терміни, потужностей заводу, відновлення робочих місць, налагодження нових ринків збуту готової продукції як в Україні, так і за її межами. А нового директора заводу представлять колективу вже у найближчий понеділок.

Як стверджує видання, новий власник вже має попередні домовленості з одним із вітчизняних банків щодо відкриття кредитної лінії для подальшої модернізації та впровадження новітніх технологій виробництва на заводі протягом 2014-2020 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не знаю, в якому воно стані нині, а наприкінці 80-х років було чудове сучасне підприємство, сучасні технології, є свій (а не привізний), кварцовий пісок. Випускало 32 найменування пляшок, і навіть експортний варіант пивних пляшок ємкістю 330г., покритих азотнокислим сріблом для віддзеркалення променів світла (щоб не кисло пиво). Пам’ятаю, в тяжкі 90-ті роки існувала загроза відключення підприємства від електроенергії, що могло стати катастрофою для виробництва (склозавод споживав 60% загальної кількості електроенергії Рокитнянського району!!!). Справа в тому, що такі виробництва працюють в безперервному циклі,аби маса рідкого скла в чанах не застигла. Якщо ж таке трапляється, то завод для його повторного розігріву несе страшні збитки. Тодішній головний інженер розповідав мені, що в "сухий" закон Горбачова-Лігачова 1985 року, дешевше було відвантажити склотару по залізниці в шурфи старих шахт Казахстану, ніж зупинити завод. Шкода, що на Волині немає жодного склозаводу, а віконне скло ввозиться від виробника-монополіста - Білорусії, яке вже сьогодні коштує 90 грн. за м. кв. з порізкою. Колись один високопосадовець нашої області напідпитку хвалився, що тому, хто збудує склозавод на Волині, буде при життю поставлений памятник з таємничого металу Au під номером 79 в таблиці Менделєєва. Немає ні заводу, ні таємничого металу, ні памятника...
Відповісти
Останні новини
Компанія нардепів з Волині купила завод в Рівному, - ЗМІ
17 лютий, 2014, 13:07