У Луцькраді хочуть закон про імпічмент Президента України

У Луцькраді хочуть закон про імпічмент Президента України
Депутат Луцькради Олександр Плісецький пропонує звернутись до Верховної Ради України з вимогою невідкладного розгляду та прийняття проекту Закону України «Про порядок імпічменту Президента України».

Про це йшлося 20 березня під час засідання комісії постійної комісії Луцькради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

«Ми пропонуємо від імені міської ради звернутись до Верховної Ради про термінове прийняття проекту закону «Про порядок імпічменту Президента України», який був внесений Арсенієм Яценюком ще в серпні 2011 року. Згідно з Конституцією є такий запобіжний захід, при порушенні закону, при державній зраді чи інших зловживаннях президента як імпічмент», - розповів Плісецький.

Але в 2009 році, за словами депутата, конституційний суд України відмінив кілька актуальних положень в яких йшлося важливі складові проведення імпічменту.

«І ніби захід такий є, а процедури здійснення не має», - пояснив він.

В поданому Яценюком законопроекті прописані всі норми та правовий статус комісій, прокурорів та слідчих, які задіяні в процесі проведення імпічменту. Відповідно цим законом врегульовується сам процес імпічменту президента.

Також ще однією причиною подання такого законопроекту стала ситуація, яка склалась нині в Україні. - зазначив депутат.

«Я вважаю, що незалежно від того, хто буде президентом: чи Віктор Янукович, чи Юлія Тимошенко чи Арсеній Яценюк, вже буде якийсь запобіжний захід, який давав би можливість президенту зрозуміти процедуру його відкликання. Тому що зараз президент може вчиняти будь-які злочини, відповідно усунути його від вдади не має можливості і технічно це зробити не можна», - сказав Олександр Плісецький.

Депутати цієї комісії підтримали проект рішення, який 28 березня розглядатимуть під час сесії міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Луцькрада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді хочуть закон про імпічмент Президента України
21 березень, 2012, 09:40