Рада ЄС вимагає від Росії виведення військ з України

Рада Євросоюзу з закордонних справ вимагає у Росії виведення військ з України та погрожує санкціями.

Мова про це йде в узгоджених Висновках Ради ЄС з Україною, позачергове засідання якої відбулося в понеділок у Брюсселі, - пише Gazeta.ua з посиланням на міністра закордонних справ Словаччини Мирослава Лайчака.

"У рішенні Ради ЄС ми заявили, що територіальна цілісність і суверенітет України були цілком очевидно порушені агресивними діями російський збройних сил. Ми вимагаємо від Росії вивести її війська і почати повністю виконувати угоду між Росією і Україною про статус Чорноморського флоту РФ. Ми також закликаємо Росію почати негайні переговори з Україною відповідно до угоди", - сказав він.

Крім того, за словами словацького міністра, у висновках ЄС закликає керівництво в Києві "продовжувати політику включно, з тим, щоб жодна група товариства не була виключена з триваючого процесу".

"Ми підкреслили нашу готовність допомогти, підготувавши пакет фінансової допомоги для України і нашу готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною. Це - найважливіші елементи", - підкреслив Лайчак.

Відповідаючи на питання про можливі санкції щодо Росії, міністр повідомив, що обговорення з цього розділу висновків проходить саме в цей час, однак йому необхідно залишити засідання.

"Санкції обговорюються зараз. На столі кілька варіантів, включаючи заморожування переговорів щодо лібералізації візового режиму або призупинення підготовки саміту G-8 в Сочі", - перерахував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рада ЄС вимагає від Росії виведення військ з України
03 березень, 2014, 21:06