«Волиньгаз» встановив 5,9 тисячі безплатних лічильників

«Волиньгаз» встановив 5,9 тисячі безплатних лічильників
ПАТ «Волиньгаз» безплатно встановило 5,9 тисяч побутових лічильників газу протягом 2013 року.

На оснащення житлового фонду лічильниками газу підприємство направило 7,9 мільйонів гривень, - повідомили в прес-службі товариства.

Підприємство забезпечує лічильниками усіх споживачів, крім тих, у кого проходить первинний монтаж системи газопостачання, юридичних особі і комунально-побутових підприємств.

«Цьогоріч ми будемо встановлювати лічильники в помешканнях, де газ використовують для підігріву води та приготування їжі. В основному це так звані «хрущовки». Якщо споживач не встановить лічильник за свій рахунок або не погодиться на установку лічильника безкоштовно, відповідно до чинного законодавства, з 1 січня 2016 року газопостачання йому припинять», - пояснює Cергій Галянт, перший заступник голови правління – головний інженер ПАТ «Волиньгаз».

Без лічильника споживачі платять відповідно до норм споживання, а прилад обліку показує тільки фактично спожиті кубометри газу. Це дає можливість споживачам заощадити до 30% витрат на оплату блакитного палива.

«При монтажі ми використовуємо новітню італійську технологію, яка не передбачає проведення зварювальних робіт. Тому споживачі можуть не хвилюватися, що встановлення лічильника зіпсує ремонт в оселі - жодних незручностей не буде», - запевняє Галянт.

Станом на початок 2014 року майже 175 тисяч осель волинян оснащено побутовими лічильниками газу, що становить 74,48% від загальної кількості споживачів. Всього у 2013-му році ПАТ «Волиньгаз» встановило 8868 лічильників газу. Усі споживачі мають бути забезпечені приладами обліку до 1 січня 2018 року.

Довідка

Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз» забезпечує природним газом 235 тисяч сімей волинян. У 2013-му році загальний обсяг транспортування склав 586,3 куб. м.

На 1 січня 2014 року у Волинській області експлуатується 7644,7 км розподільних газопроводів. ПАТ «Волиньгаз» - у трійці найбільших платників податків області. Щорічно підприємство сплачує понад 60 мільйонів гривень податків і внесків до бюджетів всіх рівнів.

Серед найбільших клієнтів ПАТ «Волиньгаз» - підприємства харчової промисловості. Зокрема, Гнідавський цукровий завод, Європацукор, Теремно-Хліб, Володимир-Волинська птахофабрика, Волиньхолдінг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волиньгаз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волиньгаз» встановив 5,9 тисячі безплатних лічильників
13 березень, 2014, 16:26