ФІФА може позбавити Росію права проведення Чемпіонату світу-2018

ФІФА може позбавити Росію права проведення Чемпіонату світу-2018
Крім економічних і політичних обмежень, на Російську Федерацію можуть накласти ще й футбольні санкції у зв'язку зі спробами відрізати Крим зі складу України через військову інтервенцію і подальший нелегітимний референдум.

Британський The Telegraph інформує, що футбольні чиновники готові розглянути питання щодо позбавлення Росії права проведення Чемпіонату світу-2018, - пише Футбол 24.

Попри те, що світова та європейська футбольні асоціації є повністю незалежними, європейські політики не дозволять їм продовжувати політику "футбол - це просто бізнес", коли одна країна зазіхає на територіальну цілісність України, гарантовану, зокрема, Росією та США.

Також розглядають можливість серйозного тиску на УЄФА та клуби західної Європи, які мають тісний фінансовий зв'язок з Росією. Зокрема, мова про німецький "Шальке", титульним спонсором якого є кампанія "Газпром". Також під пильною увагою "Зеніт" і "Челсі".

Уболівальники "кобальтових" готові навіть просити клубних босів клубу розірвати угоду з російським газовим монополістом. Однак не варто забувати про те, що "Газпром" є спонсором Ліги чемпіонів УЄФА (найдорожчого клубного турніру Європи), а недавно почав співпрацю також з ФІФА.

Як би там не було, Європарламент вимагав, щоб на матч 25-го туру чемпіонату Німеччини проти "Аугсбурга" футболісти "Шальке" вийшли на поле без написів на майках. Проте, пам'ятаючи про вкрай вигідний спонсорський контракт з росіянами, гельзенкірхенці відмовились це зробити навіть на один матч.

Європейські експерти вважають, що цей момент тиску може бути лише початком у низці дій для запобігання військової ескалації з боку Росії та примушення Путіна до переговорів та компромісів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ФІФА може позбавити Росію права проведення Чемпіонату світу-2018
18 березень, 2014, 08:31
У Криму побили журналістів
18 березень, 2014, 07:55