На Євробаченні ‒ скандал через Крим

На Євробаченні ‒ скандал через Крим
Пісенний конкурс «Євробачення», який цього року пройде в Копенгагені, не знає, як чинити з голосами з Криму.

Організатори конкурсу заявили, що не зможуть зараховувати кримські голоси як російські і, скоріше за все, вони рахуватимуться як українські, ‒ повідомляє ТСН.

Зазначимо, населення Криму складає практично два мільйони людей. Тож, голоси кримчан можуть суттєво вплинути на результат конкурсу. Головний супервайзер конкурсу Ола Санд назвав ситуацію в Криму «реаліями поза контролем», але зазначив, що жителі цього регіону не повинні бути ізольовані від голосування через політичні події.

«Ми знаємо, що в Криму досі використовуються телефони з українським кодом. Якщо ці коди будуть існувати і в травні, то голоси від жителів Криму будуть автоматично записані як українські. Але якщо Росія вирішить цю проблему і переведе всі телефони на російську мережу, то голоси будуть російськими. Однак те, що ми це зробимо, не рахуватиметься, що ми підтримуємо політику Росії щодо Криму», ‒ прокоментував Санд.

У свою чергу переможниця «Євробачення-2012» Loreen була більш жорсткіша у своїй позиції щодо голосів з Криму. Співачка рішуче заявила, що було б неправильним зараховувати голоси мешканців Кримського півострова як голоси росіян.

«Крим слід розглядати як частину України, яка присвоєна незаконно, тому було б неправильно вважати голоси звідти російськими», ‒ сказала Loreen.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.