У Слов’янську затримали заручників з ОБСЄ і використовують їх як живий щит, – СБУ

У Слов’янську затримали заручників з ОБСЄ і використовують їх як живий щит, – СБУ
Сепаратисти утримують в заручниках офіційних представників ОБСЄ у Слов'янську і планують використати їх як живий щит.

Утримання людей – злочин, спланований та здійснений під керівництвом громадянина РФ Ігоря Стрєлкова, який є ватажком російських диверсантів у цьому місті, – пише Українська правда із посиланням на Антитерористичний центр при СБУ.

У центрі запевняють, що безпосередніми виконавцями цього злочину є диверсанти «Тєрєц» та «Абвер».

«На сьогоднішній день офіційні представники ОБСЄ утримуються в нелюдських умовах у підвальному приміщенні штабу терористів. Серед затриманих є людина, яка невідкладно потребує медичної допомоги», – запевняють у відомстві.

В СБУ стверджують, що готові надати таку допомогу на місці, але терористи відмовляються та не дають можливості допомогти заручникам.

«Розуміючи неминучість покарання, терористи планують використати заручників живим щитом, фактично тероризуючи усю міжнародну спільноту, усі країни-члени ОБСЄ», – зазначено у повідомленні.

Крім того, українським силовикам стало відомо, що самі терористи заявляють, що свої дії вони узгоджують з російською стороною.

«Українська сторона наголошує на крайній необхідності того, щоб Російська Федерація офіційно відмежувалась та засудила терористичні дії у Слов'янську, підтримала, як один із членів ОБСЄ, невідкладне та безумовне звільнення заручників, надання їм медичної та іншої допомоги», – сказано у документі.

Як відомо, терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну.

У п'ятницю близько 12:00 на в'їзді в Слов'янськ з боку Краматорська невідомі зупинили автобус з 13 пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних Сил України і водій транспортного засобу.

МЗС України вже звернувся до РФ із вимогою вплинути на терористів, щоб ті звільнили представників місії, які прибули в Слов'янськ з метою «ознайомлення з ходом проведення антитерористичної операції на предмет дотримання Україною норм міжнародного права в частині захисту цивільного населення».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"В ОБСЄ спростували інформацію, що спостерігачі організації потрапили в полон до сепаратистів у Донецьку" - Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці організації в Twitter.
"Усі члени спеціальної місії спостереження ОБСЄ і місії спостерігачів на виборах перебувають в безпеці, ніхто не зник", - йдеться в повідомленні.
В ОСБЄ зауважують, що в полон до бойовиків потрапила військова верифікаційна місія, яка прибула на запрошення влади України відповідно до віденських домовленостей 2011 року".

Кто врет - киевская хунта, которая пытается переложить ответственность за безопасность приглашаемых ей на кого-то другого, или ОБСЕ?
Відповісти
Останні новини
У Слов’янську затримали заручників з ОБСЄ і використовують їх як живий щит, – СБУ
26 квітень, 2014, 15:18