51-у бригаду перекинули на Миколаївщину без води і з мізерним пайком

51-у бригаду перекинули на Миколаївщину без води і з мізерним пайком
51-у бригаду перекинули на полігон у Миколаївській області без води і з мізерним пайком.

Хлопці до останнього сподівалися, що ось-ось побачать рідних, - пише KP.ua.

Більше того, начальство нібито обіцяло відправити всіх на Рівненщину та Волинь, а також розплатитися з контрактниками. Проте, замість Полісся, вояків відправили на Миколаївщину.

"Запідозрили недобре, будучи в Кривому Розі. Питали командування, куди ж ми їдемо, але відповідь одна "побачите, коли приїдете". Зрештою, приїхали ми в Миколаївську область, на полігон. Знаходимося в районі села Нова Одеса. Води немає, спати немає на чому, а з їжі видали по п'ять американських сухих пайків на людину - це п'ять разів поїсти. Коли дадуть в наступний раз - невідомо", - розповів по телефону боєць 51-ї механізованої бригади Павло.

Настрій у хлопців аж ніяк не бойовий - загибель товаришів по службі сильно підкосила 19-25-річних бійців. Кажуть, що хочуть додому, обійняти матерів.

А тим часом батьки хлопців місця собі не знаходять від переживань.

"Ми чекали їх вдома з дня на день, адже просили керівництво Міноборони про мобілізацію. Нічого не хочу, тільки сина свого побачити. У цій бригаді всі добровольці, але вони ніяк не були готові до війни. Я нарешті додзвонилася синові в понеділок. Він в пригніченому стані, тільки й повторював, що їде додому, мовляв, не переживай. А тут дізнаюся - їх перекинули на Південь. Це так послухали командири матерів солдатів?" - розповіла мати одного з військових.

Рідні військовослужбовців 51-ої механізованої бригади вимагали повернути додому їх синів і чоловіків, перекривали міжнародну трасу, навіть спонсорів обіцяли знайти, які оплатять дорогу солдатів назад.

На зустрічі з керівництвом Міноборони жінкам пообіцяли, що їхніх дітей переведуть в більш спокійне для служби місце, до Миколаєва. Що й зробили. Зараз хлопці розвантажують техніку під палючим сонцем. Хлопці кажуть, що і моральні, і фізичні сили вже закінчується.

"Хочемо просто повернутися додому. З хлопцями вже вирішили, що першим справою обіймемо матерів, заспокоїмо їх. А потім вирушимо на могили своїх товаришів по службі", - каже Павло.

А у Володимирі-Волинському готуються знову перекривати міжнародну трасу. Городяни хочуть, щоб їхні сини, чоловіки, сусіди, знайомі, які служать в 51 механізованій бригаді, повернули додому живими і неушкодженими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дана статья на руку сепаратистам, ви як провокатори, ганьба. Важкий час для всiх. Сiйте панiку дальше, таких розстрiлювали
Відповісти
Цілком згідний.
Відповісти
Я из Николаева. Ребята, не переживайте, Николаевщина вас любит и поддерживает! Знаю, как вам было тяжело на востоке. Не слушайте пропаганду, юг это не восток, как бы кому-то не хотелось. Мы нашу николаевскую бригаду поддерживали, ребят кормили, деньги собирали, и вам поможем. Мамы волынских солдат, спасибо вам за героев!
Відповісти
бред какой то....добровольцы теперь просятся домой.зачем таких "добровольцев" набирать.Это война,ребята,не кино а-ВОЙНА!А на войне убивают.
Відповісти
Це не добровольці, а мобілізовані.
Відповісти
Наших хлопців постійно обманюють, як дітей, обіцяли що службу будуть проходити в Волинській області, а насправді полігон під Рівнем, потім Дніпропетровська, Донецька обл. Після виборів обіцяли що повернуть в Рівне, відправляють в Миколаїв, обіцяли що мобілізація на 45 днів, зараз ніхто не знає на скільки часу це затянеться 3-4 місяці,півроку. Що далі??? Не велика частина з них дорбовольці основна маса примусово мобілізовані, цивільні, зовсім не війскові люди, на яких дома чекають дружини,діти, батьки. Наші хлопці свій бій пиграли і свою місію виконали!!! Потрібно тиснути на владу і військових страйками і мітингами інакше ми можем ніколи більше не побачити своїх рідних(((
Відповісти
мне нравятся такие "добровольцы"! Записались, но воевать не думали... Мамы, а кто врага будет бить? Другие пацаны, с других облатей???
Відповісти
ну звичайно- тільки додому до мами! це ж не вікна в райдержадміністрації бити та на майдані кричати "ганьба".... тут треба країну захищати! тож нехай воюють інші а хлопці з волині краще вікна бити підуть і до мами поїдуть.. у інших вояків мам немає ?! оце справжня ганьба для жителів волині!
Відповісти
Щоб ти говорила, коли твою дитину привезли додому в труні!? Мабуть не вікна думала б!!??
Відповісти
ганьба для таких як ви, що сидите отут за моніторами сиплете дурні коментарі, а не думаєте, як вони там, у таких умовах....
Відповісти
Дуры. Завтра боевики к вам домой придут и тогда мамин подол не спасет...
Відповісти
Геноцид населення Західної України , організований недолугими командирами, вихованими на кращих традиціях совіцької окупаційної орди.Тупість,хамство,зрада-три кита які тримають таку армію
Відповісти
тільки додому ! воюють нехай інші!
Відповісти
Не армия,а черт знает что . И это волыняне. идентифицирующие себя,как супер патриоты . Нытики !!!Позор!!! Не умеете воевать - так сидите в резерве,проводите учения.учитесь окапываться и вгрызаться в землю.Давайте все войска вернем на базы и будем надеяться,что ситуация рассосется сама по себе. ПОЗОР!!!
Відповісти
А чи знаєте Ви, що коли вони приїхали, то тверезим був лише комбат?!?! Я розумію горе, розчарування та таке інше, але ж ми ж ПЕРШ ЗА ВСЕ ЧОЛОВІКИ, я розумію, що вони хочуть до матерів своїх, але ж хто їх буде захищати цих матерів? Чому його 19-річного шкода, а мене ні? Тож давайте і всі інші здамося, будемо п'янствувати, клянучи долю й керівництво і будемо обіймати матерів, а росіяни та кавказці нехай панують у нас на землі!!! Цього нам потрібно, МАТЕРІ?!?!
Відповісти
Очень жаль погибших...стыдно за бардак в армии...но...это же кадровые военные...что за нытье...армия для того и нужна что бы воевать (если надо)...держитесь пацаны достойно...все наладится...
Відповісти
"У цій бригаді всі добровольці, але вони ніяк не були готові до війни" - какого рожна поперлись тогда? Думали по ним букетами стрелять будут?
Відповісти
Медаль має дві сторони. А ця ситуація значно більше: держмужі винні, що армія мало чим забезпечена, а вояки, на жаль, виявилися не готовими до війни. І в першу чергу морально та психологічно...
Відповісти
это армия или детсад? В результате абсолютного бардака в этой части уголовный сброд,не имея авиации,танков,орудий смог уничтожить кадровую роту пехоты со всем ее вооружением и вся бригада "навоевалась".Давайте им статус участника боевых действий со всеми льготами и отпускайте домой,пусть за них воюют необученные добровольцы!
Відповісти
Черговий геноцид проти українців
Відповісти
"У цій бригаді всі добровольці, але вони ніяк не були готові до війни." - Это КАК ТАК? Нахрена тогда шли туда? Хотя уверен что автор - провокатор!
Відповісти
Зрадники і позорники. Яка служба на Волині, чи треба дочекатись поки чехи прийдуть на Волинь, і тоді в памперсах чухнути до Польщі. Продажні падли, - це все що можна про них сказати.
Відповісти
Зрадники і позорники. Яка служба на Волині, чи треба дочекатись поки чехи прийдуть на Волинь, і тоді в памперсах чухнути до Польщі. Продажні падли, - це все що можна про них сказати.
Відповісти
Звертаюся до тих чоловіків,що так "насідають" на мобілізованих дітей.Добровольців там не так і багато,йшли з примусу, щоб не посадили.А якщо ви такі патріоти і даєте такі ганебні коментарі, то чого в тяжкий для України час сидите біля компів ?
Відповісти
51 бригада показала себе як найслабша. ні дисципліни ні організації. соромно
Відповісти
Как жаль, что только писать Ви и умеете всякие пакости... А на деле труси... сидите и только умничаете... идите и сделайте что-то для страни... патриоти мне тоже нашлись... Дети отца 3-й месяц увидеть не могут, скоро забудут, а Ви говорите они добровольци... да нет, ошибаетесь... их заставили, а теперь думай и переживай как они там... Вас би на пару часиков туда закинуть чтоби ви посмотрели, что там происходит, может мнения поменлось би... а так... Бог сверху всех видит, а матеренские проклени ох как тяжело им аукнуться... Слава Украине!
Відповісти
Останні новини
51-у бригаду перекинули на Миколаївщину без води і з мізерним пайком
29 травень, 2014, 07:09