У Луганську терористи зайнялися рекетом

У Луганську терористи зайнялися рекетом
Представники «Луганської народної республіки» почали збирати «данину» на базарах Луганська, мотивуючи свої дії «потребами республіки"».

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Укркоопспілки.

За даними спілки, представники ЛНР ще тиждень тому встановили контроль над кооперативними ринками області, де незаконно збирають з підприємців кошти за торгові місця, направляючи гроші, за їх словами, «на потреби республіки», на фінансування своєї незаконної діяльності.

Крім того, керівництво ЛНР, ігноруючи існуючий порядок обрання голови облспоживспілки, спробувало призначити на цю посаду свою людину. Чинному ж лідеру луганської кооперації, який неодноразово заявляв у ЗМІ про свою проукраїнську позицію, погрожували фізичною розправою. Будинок його сина був обстріляний з вогнепальної зброї, тиск виявляється на інших представників керівних органів кооперації.

«Користуючись глибокою кризою в країні, деякі сили та діячі хочуть збагатитися за рахунок споживчої кооперації, яка з покоління в покоління, більше 120 років належить десятками тисяч простих працівників. Ми вже звернулися в міжнародні об'єднання кооперації для того щоб вони дали оцінку безпрецедентним діям ЛНР і сприяли нам у збереженні прав споживчої кооперації на всій території України, яку сьогодні намагаються принизити і знищити політичні авантюристи», - йдеться в заяві Укркоопспілки.

Нагадаємо, 7 червня влада самопроголошеної «Луганської народної республіки» заявила про намір націоналізувати місцеву облспоживспілку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.