Яценюк вимагає термінового повторного ув'язнення для депутата-вбивці

Яценюк вимагає термінового повторного ув'язнення для депутата-вбивці
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від в.о. Генерального прокурора України Олега Махніцького терміново оскаржити вирок суду.

Як відомо, Бориспільський міськрайонний суд Київської області звільнив від відбування покарання засудженого за вбивство колишнього народного депутата Віктора Лозінського, - пише Дзеркало тижня.

Яценюк також вимагає притягнути до відповідальності всіх осіб, через дії або бездіяльність яких стало можливим це неправомірне рішення і звільнення.

"Уряд Народної довіри висловлює категорично неприйняття і обурення достроковим звільненням колишнього народного депутата Лозинського. Уряд вимагає термінового пояснення від в.о. Генерального прокурора з цього приводу", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр закликає парламентську більшість невідкладно викликати до Верховної Ради в.о. Генпрокурора для звіту і очікує кадрових рішень після розгляду цього інциденту.

Міністру юстиції доручено всебічно і в невідкладному порядку доповісти Кабінетові Міністрів та громадськості всі обставини звільнення вбивці.

Раніше повідомлялося, що колишній народний депутат України Лозінський, засуджений за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, звільнений рішенням суду за станом здоров'я.

Відповідну інформацію підтвердив голова Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) Сергій Старенький на своїй сторінці у Фейсбуці в середу. При цьому він спростував причетність відомства до винесення рішення про стан здоров'я Лозінського, на підставі якого той був звільнений.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, ВР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яценюк вимагає термінового повторного ув'язнення для депутата-вбивці
12 червень, 2014, 08:51