Волинські бійці «строїли» луганських міліціонерів і змушували піднімати українські прапори

Волинські бійці «строїли» луганських міліціонерів і змушували піднімати українські прапори
Командир «волинського» взводу батальйону «Айдар» Андрій Омельчук розповів, як допоміг відновити дисципліну у відділку міліції міста Новоайдар на Луганщині.

Про Омельчук говорив під час прес-конференції у Луцьку в суботу, 21 червня.

За його словами, міліціонери у райвідділку міліції були деморалізовані. «Ми зайшли, запитали, хто старший. Всі начальники порозбігалися. Нема нікого. Залишилися півтора міліціонера», - пригадав «айдарівець».

Омельчук додав, що самообронівцям довелося «нагадати» силовикам про їх обов’язки та вимагати прикріпити державний прапор біля відділку.

«За 5 хвилин за моєю вимогою весь особовий склад вишикували, вивісили державий прапор. Міліціонери пообіцяли, що державний прапор буде висіти завжди. Якщо знімуть прапор, будуть міри відповідно до військового стану», - пояснив він.

Андрій Омельчук переконаний, що прапор у віділку висить досі: міліціонери «запам’ятали урок» самооброніців. «Якщо вони одягли форму, вони повинні захищати громадян», - нагадав айдарівець.

Окім цього, самооборонівці сприяли відновленню державного прапора над райдержадміністрацією Новойадара та загалом відновлення «української влади» у місті. Зокрема вони підняли прапор над РДА. Прапори лишилися на цих установах, хоча до цього їх там не було.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не прощають! Чи для поліщуків таке поняття не існує?
Відповісти
Слухай, тролю, про яку образу людської гідності йдеться? Ці мєнти присягали Україні. Їх узагалі під трибунал потрібно віддати за зраду і пособництво сепаратистам.
Відповісти
Останні новини
Волинські бійці «строїли» луганських міліціонерів і змушували піднімати українські прапори
21 червень, 2014, 16:05