Як живуть біженці на Шацьких озерах. ВІДЕО

Як живуть біженці на Шацьких озерах. ВІДЕО
Переселенці зі Сходу України потрохи обживаються і в глибинці Волинського Полісся.

Біженці живуть безкоштовно в місці, за яке туристи платять 300 гривень за добу, - йдеться в сюжеті каналу 24.

У номері є все: від ліжка до кондиціонера. Повністю забезпечені продуктами. Подвір’я помешкання виходить до озера. На території ще два ставки з кисневим забезпеченням води, вольєр з дикими кабанами і павичами.

Людям, які втікають від війни, господарі готові надати житло безкоштовно. Якщо вирішать залишитись назавжди – хату можна купити. У навколишніх селах багато садиб пустують.

Місцеві ж приймати переселенців поки не квапляться. Для них відпочинковий сезон - можливість заробити. А от наприкінці літа – готові надати максимальну допомогу. При цьому до біженців ставляться приязно і з розумінням.

Попри курортний сезон, Шацький район готовий прийняти більше 100 сімей, які прибувають зі Сходу. Для тих, хто приїхав ні з чим, влада готова допомогти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: біженці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо це жінки з дітьми, пенсіонери. З нерозумінням, якщо це здорові мужики призовного віку, які повинні зараз знаходитись на сході і захищати свої домівки. Не місце таким переселенцям на Волині. За КОго воюють і гинуть наші діти , за цих здорових переселенців=втікачів-зрадників свого сходу.
Відповісти
і зараз припруться жити в такі умови не жінки-діти-немічні, а здорові 30-річні мужики... а наші хлопці поїдуть вмирати на схід і їх вдови-сироти-батьки будуть ходити з простягнутою рукою, щоб купити нормальний бронежелет....
Відповісти
А чому б і не пожити в таких чудових умовах?Зараз до нас всі припхаються. Квартири Роботи їм подавай .В село ніхто забите не хоче їхати. А Шацьк бізнес відкривати безсоромні їдуть. Наші хлопці гинуть а вони тут пересиджують. Гнати їх треба . Бо почнуть права качати . І не викорінимо їх. А проблеми будуть нам.
Відповісти
А чому обрали шацькі озера? А не село далеке та забите? Як добре влаштуватися надурняк. Наші гинуть за них А вони тут пересиджують.
Відповісти
На волині повно вимираючих сіл. Переселенець? Біженець? Немає де жити та немає що їсти? Ласкаво просимо в глубинку нашої області. Повно порожніх хат стоїть. Заселяйся, заводь корівку, свинку, курочок, гусочок і живи хоч 100 років. Слабо? Не звикло працювати? Вали додому.
Відповісти
тут не все так просто, ось ви кажете пусті хати, корівка,а ви знаєте що та корівка тисяч 8 коштує, а коник 10,а мішок цементу вже по селах 75 гр,я поставив себе на їх місце, всі мої заощадження на сьогодні це 500 гр,чи та молодь винна в чомусь, хай живе, поступає, розвивається,не хотів би я опинитися на їх місці
Відповісти
Мы из Донецкой обл, пока остаемся здесь, прожили большую часть жизни на Донбассе, но я честно больше люблю другую Украину, часто бываем на Западной , в Киеве, Одессе, просто мы за Украину всегда.Но что делать если живем здесь, собирали детям годами на квартиру в Донецке а теперь они ничего не стоят, работу имееми работаем пока хотя пенсионеры уже с мужем, внучка больна ДЦП, постоянно лечим возим везде насколько хватает средств, понимаем что мы не особо кому то нужны, есть друзья конечно, но вся родня здесь в основном.Если начнут бомбить трудно сказать что будем делать, спасать маленьких и бросать все,, кому мы где нужны, всю жизнь жили без подачек, и огороды держали и сад, потом все разворовали, разрушили местные воры и бандиты- тут их всегда хватало, а защиты никакой, нет законов и милиции нет давно.А на старости лет идти с протянутой рукой-страшно.Хотя местных жителей можно понять, зачем им ярмо такое, народ у нас разный, есть и очень подлые и много оказалось предателей , теперь боимся говорить что мы за Украину, могут выкрасть или сжечь жилье...все что угодно.А ведь русских здесь никогда не притесняли а теперь украинцы терпять преследования.Вот против этого стоит воевать, только очень жаль ребят, просто плачем за них, никогда не думали что до такого доживем.Слава Украине, спасибо всем кто не безразличен к людям Донбасса,которые просто патриоты, украинцы
Відповісти
Останні новини
Як живуть біженці на Шацьких озерах. ВІДЕО
24 червень, 2014, 10:14