У Луцьку бізнесменів, які займаються вікнами та дверима, звинуватили в шахрайстві

У Луцьку бізнесменів, які займаються вікнами та дверима, звинуватили в шахрайстві
Депутат Луцької міськради Олена Голєва звернулася до прокурора міста Луцька Андрія Кучера із запитом про «бездіяльність» правоохоронців щодо людей, які ошукали лучан.

Про це йдеться у її запиті, озвученому під час сесії Луцькради у середу, 26 червня.

За словами Голєвої, до неї звернулися лучани із скаргами на дії підприємців Охоти С. С., Квітко О. В. та Козятинського В. І. «щодо невиконання умов договорів про виготовлення металопластикових вікон, дверей, меблів».

«Усі із перерахованих підприємців діють за однаковою схемою, яка, до речі є широко розповсюдженою на території України, вони, під приводом акцій, пропонують людям укласти договори, а для того, щоб зобов’язання за договорами були виконані швидше – отримати в одній із банківських установ безготівковий цільовий кредит. Як наслідок люди укладають кредитні договори, банк перераховує підприємцю усю суму коштів за договором замовлення, а підприємці, отримавши кошти, не виготовляють та не поставляють людям замовлену продукцію», - описала схему імовірного шахрайства у своєму запиті Олена Голєва.

За її словами, один із підприємців пояснив свою відмову встановити лучанам вікна та двері тим, що весь товар зі складу у нього вилучила податкова міліція.

«Від взятих на себе зобов’язань Охота С. С. не відмовляється, але не зміг їх виконати у зв’язку із тим, що в період часу з 31.07.2012 року по 09.08.2012 року податковою міліцією міста Луцька проводилась перевірка його господарської діяльності і при цьому був вилучений весь товар, який знаходився на складі в місті Луцьку по вул. Дубнівська, 16. Вказаний товар був повернутий працівниками податкової міліції в грудня 2012 року. Від реалізації товару він по мірі можливості здійснює повернення грошових коштів громадянам», - пояснює депутат.

Однак, як стверджує вона, ні грошей, ні вікон люди від підприємця Охоти не дочекалися й донині. Тому Голєва бачить у цьому і вину правоохоронців: «Така бездіяльність правоохоронців нашого міста не лише не покарала вказаних підприємців за вчинені ними шахрайські дії, але й прямо дозволила і надалі незаконно збагачуватись зазначеним особам».

Голєва додає, що всі троє підприємців, які, мовляв, ошукали людей, мають одну адресу і, назбиравши коштів у людей, позакривали бізнес.

«Цікавим є також той факт, що такі схеми обману громадян діють по усій країні та у схемі задіяний один і той самий банк», - додає вона у запиті.

Тому Голєва просить у прокурора міста Андрія Кучера «провести перевірку дотримання ФОП Охотою С. С., ФОП Квітко О. В. та ФОП Козятинським В. І. норм чинного законодавства та умов доданих договорів», а також «провести перевірку правомірності відмов у порушенні кримінальних справ та правомірності закриття кримінальних проваджень по вищевикладених фактах».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку бізнесменів, які займаються вікнами та дверима, звинуватили в шахрайстві
26 червень, 2014, 14:23