Прощання з Іваном Плющем. ФОТО

Прощання з Іваном Плющем. ФОТО
У столичному клубі Кабінету міністрів відбулося прощання із Іваном Плющем, двічі головою Верховної Ради України.

На церемонію прийшли колишні спікери парламенту Олександр Мороз, Володимир Рибак та Олександр Турчинов, президенти Леонід Кравчук та Віктор Ющенко, мільярдер Рінат Ахметов та мер Києва Віталій Кличко.

"Іван Плющ — це людина, яка формувала фундамент незалежної України. З перших днів він був у самому центрі історичних подій, які закладали основи нашої країни. Його поважали не лише депутати і політики, а й мільйони громадян. Іван Степанович був відкритим і доступним для кожного, володів народним гумором", - сказав Олександр Турчинов.

"Це дуже велика втрата для усією України", - додав він.

Леонід Кравчук прийшов на прощання разом із Віктором Ющенком. Обоє тримали в руках букети червоних троянд.

"Коли сталася чорнобильська катастрофа, Іван Степанович був головою обласної ради і зразу ж поїхав у Чорнобиль. Переконаний, що його перебування там наклало відбиток на його здоров'я", - сказав Леонід Кравчук.

"Переконаний, що про Івана Степановича будуть ще написані документальні твори. Бо без нього історія незалежної України буде неповною", - додав він.

Рінат Ахметов приїхав з кількома охоронцями. Після того, як поклав квіти біля труни із покійним, вийшов до журналістів. Люди із натовпу питали Ахметова, коли закінчиться війна і для чого він фінансує сепаратистів. Ахметов на їхні репліки не реагував.

"Я хочу, щоб Донбас був щасливим. Щасливим бачу його лише у складі України. Донбас без України буде нещасним, а Україна без Донбасу буде слабкою. Тому нам потрібно взятися за руки, щоб не пропасти поодинці", - сказав він.

Нагадаємо, що Іван Плющ помер у ніч проти 26 червня. Два роки тому у нього діагностували рак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.