Винесено вирок у справі грандіозного газового хабара з Росії Януковичу

Винесено вирок у справі грандіозного газового хабара з Росії Януковичу
Московський суд ув’язнив на 12 років чеченського підприємця Султана Сігаурі, визнаного винним у організації замаху на підмосковну підприємницю Тетяну Бальзамову.

Невдала спроба вбивства у 2011 році мала приховати крадіжку 20 млн. євро у Бальзамової, які були призначені для вирішення питання з президентом Віктором Януковичем щодо транзиту газу через Україну, - повідомляє Експрес із посиланням на Наші гроші.

Уродженець Чечні Сігаурі був затриманий в Москві в лютому 2012 року. За даними слідства, він був найнятий «невстановленими особами» для усунення Бальзамової, щоб приховати інший злочин - крадіжку у неї €20 млн.

Ці гроші вона позичила у депутата Держдуми мільярдера Михайла Сліпенчука (група компаній «Метрополь») для укладення контракту з українською владою про постачання газу. У можливості підписання такого договору її переконала група «решальщіков». Вони розповідали про свої можливості вирішити будь-які питання на рівні вищого керівництва Росії, а також про своє нібито особисте знайомство з Віктором Януковичем.

Гроші були покладені в депозитарій одного з відділень Сбербанку у Москві як доказ серйозних намірів Бальзамової. Жінку відправили в Україну нібито для зустрічі з тодішнім президентом країни Віктором Януковичем або його помічниками. У цей час сама сума була викрадена з депозитарію.

У київському аеропорту Бальзамову зустрів найнятий чеченцем колишній військовий офіцер Іван Мартинов. Він нібито мав відвезти росіянку на важливу зустріч. По дорозі він спробував застрелити її з автомата «Скорпіон», однак зброя дала осічку, і Бальзамовій вдалось втекти з машини.

Пізніше Мартинова спіймали в Україні і засудили на десять років. Після нього засудили і Сігаурі. Ще один ймовірний організатор замаху Валід Лурахмаев («Валідол») встиг сховатися за кордоном.

Там же ховається і ще один фігурант справи – колишній співробітник податкової поліції Михайло Коряк, якого слідство поряд з «невстановленими особами» вважає одним з лідерів групи «решальщіков».

«Решальщікі» діяли за наступної схемою: вони знаходили клієнтів серед забезпечених росіян, від яких вимагали завдатку

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бред седой кобылы
Відповісти
Останні новини
Винесено вирок у справі грандіозного газового хабара з Росії Януковичу
11 липень, 2014, 18:01