Як Coca-Cola «покарала» Росію

Як Coca-Cola «покарала» Росію
Американська The Coca-Cola Company з серпня відкликала рекламу одразу з чотирьох федеральних телеканалів Росії.

Як пише видання "КоммерсантЪ" з посиланням на свої джерела на медіаринку, йдеться про РЕН ТВ, "Пятый канал" і "Домашний", які пов'язують з банком "Росія".

Четвертим телеканалом є "Звезда" Міноборони РФ, - повідомляє ТСН.

Представник агентства MediaVest, який закуповує рекламу на ТБ для Coca-Cola, Юрій Борисовський і директор із зовнішніх зв'язків російського офісу Coca-Cola Анна Козловська пояснюють рішення особливостями медіапланування.

"Ці чотири канали найменш підходять по цільовій аудиторії для брендів Coca-Cola, тому рекламодавець вирішив перерозподілити бюджети",- сказав Борисов.

Як повідомляється, в компанії вирішили сконцентруватися на ключових федеральних і найбільш ефективних для цільової аудиторії Coca-Cola каналах.

При цьому топ-менеджер однієї з телекомпаній і джерело на ринку телереклами не виключають, що рішення про відкликання бюджетів могло бути пов'язано з санкціями США і Євросоюзу. Також варто зазначити, що в червні цього року Coca-Cola зупинила два заводи в РФ.

Видання "КоммерсантЪ" нагадує, що в 2013 році американська компанія витратила на просування в російських медіа 2,543 млрд рублів. За даними Media Logics, у першому півріччі 2014 року на РЕН ТВ припадало 11% телереклами Coca-Cola в пунктах рейтингу, на "Пятый канал" - 3%, на "Звезду" - 2%, на "Домашний" - 1%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ничего страшного, у них есть Ягуар.
Відповісти