У Росії хочуть свій список заборонених українських співаків

У Росії хочуть свій список заборонених українських співаків
У Держдумі Росії пропонують скласти список діячів культури України, які активно підтримують "державний переворот і є прихильниками військової операції на сході країни".

З такою ініціативою виступив депутат від "ЛДПР" Роман Худяков, - пише Українська правда. Життя з посиланням на російські видання.

Депутат рекомендує внести в список ще й імена українських "творців", помічених у "антиросійських висловлюваннях".

А тим, хто втрапить до списку, пропонується заборонити виступи в Росії, а в подальшому оголосити їх персонами нон-грата.

Відповідне звернення Худяков направив на ім'я міністра культури Росії Володимира Мединського. Щоправда, у Мінкульті вже почали відхрещуватися, що ніяких документів у міністерство не надходило.

"Пропозицію опубліковано в особистому Facebook і є всього лише піар-ходом депутата Худякова, який наслухався Геращенко та інших представників нової влади України. Позиція Мінкульту не має нічого спільного з цією популістською заявою, навпаки, міністерство розраховує зміцнювати зв'язки з діячами культури сусідньої країни", - зауважило джерело з міністерства.

Як відомо, раніше з’явилася інформація, що в Україні готують список з 500 російських діячів культури, яким заборонять приїжджати до країни. Про це повідомив радник глави МВС України Антон Геращенко.

Та у Мінкульті Росії вважають, що "список Геращенка" є пропагандистським блефом і не буде прийнятий.

Як відомо, офіційно росіяни не забороняли жодного українського артиста, та фактично гурти "Океан Ельзи" та "Бумбокс" вже кілька місяців перебувають у статусі персон нон-грата.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Росії хочуть свій список заборонених українських співаків
06 серпень, 2014, 17:04