У Шацьку відбулось перепоховання польських прикордонників

У Шацьку відбулось перепоховання польських прикордонників
9 жовтня у селі Мельники Шацького району відбулося перепоховання та вшанування пам’яті польських прикордонників, які загинули 1939 року.

Про це пише прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Участь у траурній церемонії взяли представники Польщі та України. Від імені голови облдержадміністрації Володимира Гунчика до скорботного заходу долучився радник голови ОДА Сергій Кошарук.

Також віддали шану польським секретар Ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва, професор Анджей Кунерт, голова Шацької районної адміністрації Олександр Кусько, представники громадськості та науковці.

«Ми зібралися тут для того, щоб вшанувати людей, які загинули у протистоянні військової агресії. Ми вільна нація і прагнемо миру. Президент України запропонував мирний план і народ його підтримав, і підтримав весь світ. Надзвичайно важливо пам’ятати, що події, які минули пам’ять про них має нас об’єднати на спільному шляху розвитку на якому Україна має найпершого союзника в особі польського народу», - наголосив Сергій Кошарук.

Він висловив вдячність тим, хто провів цю велику пошукову роботу та долучився до організації цієї події.

У відправі поминальної панахиди взяли участь Ксьондз Ян Бурас, Ксьондз Збігнів Кемпа, єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії, а також священики територіальних громад Шацького району отці Петро, Михайло та Богдан.

Роботи зі спорудження могили польським офіцерам і солдатам, які полягли під час Другої Світової війни здійснювала Рада охорони місць пам’яті боротьби та мучеництва Республіки Польща.

До підніжжя меморіалу польських прикордонників представники України та Польщі поклали вінки, кошики із живими квітами. Пам'ять їх вшанували військовим салютом.

Цього року, під час пошукових робіт спільною українсько-польською експедицією на території Шацького району, було виявлено останки восьми польських військових: семи безіменних солдат Корпусу прикордонної охорони та одного поліцейського. З української сторони дослідження проводило підприємство «Волинські старожитності».

Загалом, у селі Мельники на військовому кладовищі спочивають 18 підофіцерів та офіцерів з Корпусу прикордонної охорони, які загинули від рук радянських солдатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Шацьку відбулось перепоховання польських прикордонників
10 жовтень, 2014, 13:35