У Луцьку читали Чеслава Мілоша. ФОТО

У Луцьку читали Чеслава Мілоша. ФОТО
У Луцьку відомі письменники розповідали волинським дітям про модерніста польської літератури.

15 жовтня у Волинській обласній бібліотека для дітей в рамках проекту «Світ пограниччя» письменники Петро Коробчук, Василь Слапчук та Володимир Лис обговорювали з читачами творчість класика польської літератури Чеслава Мілоша.

«Такі літературні обговорення наближають молодь до розуміння значимості євроінтеграційних процесів. Чеслав Мілош належить до ґрона класиків польської літератури, а водночас – до тих письменників, завдяки яким польська культура другої половини ХХ століття має модерне обличчя. Мілош став для Польщі своєрідною візитною карткою перед цілим світом», – розповів письменник Василь Слапчук.

Волинські письменники наголошували на тому, що цікавою і неповторною є не лише творчість Нобелівського лауреата Чеслава Мілоша, але і його біографія. Талановитий поет зумів засвоїти пласти не тільки польської, але й литовської, білоруської, французької, американської, єврейської, румунської, грецької культур. І значення його творчості в наступних десятиліттях буде лише зростати.

Довідка

Проект «Світ пограниччя» стартував у травні 2014 року. Він започаткований літературно-мистецьким об’єднанням «Чумацький віз» спільно з Волинською обласною бібліотекою для дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.