Поблизу Луцька підірвали два «Лексуси». ОНОВЛЕНО

Поблизу Луцька підірвали два «Лексуси». ОНОВЛЕНО
Минулої доби на Волині зафіксували два вибухи.

19 жовтня о 12:50 в чергову частину Луцького РВ УМВС України у Волинськiй областi надiйшло повiдомлення 57-річної жительки села Змiїнець про пошкоджений автомобiль «Лексус», - повідомили у прес-службі УМВС України у Волинській області.

Слідчо-оперативна група встановила, що близько 12:45 бiля будинку заявницi пролунав вибух. У результаті було пошкоджено два автомобілі «Лексус», які належать їй та її чоловіку. Під час огляду місця події правоохоронці з’ясували, що транспортні засоби пошкоджені внаслідок вибуху гранати Ф-1.

Ще один вибух пролунав о 00:30 у селі Озеряни Турійського району. Слідчо-оперативна група встановила, що внаслідок вибуху невідомої речовини пошкоджено зовнішню стіну та фундамент будинку, який належить 49-річному чоловіку.

За цими фактами розпочали кримінальні провадження за частиною другою статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання – до десяти років позбавлення волі.

Як стало нещодавно відомо, підірвана автівка належала одному із депутатів Луцькради, голові земельної комісії Володимиру Никитюку. Про це повідомляють Волинські новини з посиланням на коментар Никитюка.

«До дна автівки була прикріплена граната Ф1. На щастя, вибухова хвиля «пішла» ліворуч, пошкодивши автомобіль, що стояв поряд, і будинок. Якби удар «пішов» вперед або праворуч, очевидно, уникнути жертв було б неможливо», - розповідає депутат Луцької міськради.

«На той момент в машині знаходився лише я. Тільки завів автомобіль. Однак саме мав вести дочку із трьома онуками на ролики», - коментує депутат.

Володимир Никитюк припускає, що інцидент пов’язаний із його діяльністю в міськраді, як голови земельної комісії. Зокрема, з видачею земельних ділянок для родин учасників АТО. Мовляв, з його ініціативи у так званому прискореному режимі вже передали одну земельну ділянку. Хоча згідно із складною процедурою видачі, процес міг затягнутися на місяці.

Никитюк розповів, що наразі правоохоронці вивчають інформацію з камер спостереження. «Камери зафіксували вночі дві автівки поблизу будинку. За іронією долі в той час не було на місці охоронця - той саме від'їхав, а машину тієї ночі залишив за ворітьми. Наразі з інформацією працюють правоохоронці».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
комусь не вгодив із земельною ділянкою.видно попередили
Відповісти
ОООООУУУУУУУУ розпочався новий флеш моб
Відповісти
Чиї то авто?
Відповісти
лихі 90-ті
Відповісти
Бути політиком небезпечно,бути ЦІКАВИМ ПОЛІТИКОМ ще небезпечніще
Відповісти
ти і загнув..хоч сам зрозумів що писнув..сірожа Курченко тож біл і Гейтс?
Відповісти
Теж писаки-журналісти: "які належать їй та її чоловіку", дерли з протоколу слідчого, ці також вміють писати перли...
Відповісти
Никитюк....рвануло круто
Відповісти
Прокурори розберуться, він їм носив бабло.
Відповісти
Звідки в чесного держслужбовця Никитюка (який так піклюється про бійців АТО) автомобіль ЛЕКСУС ???
Відповісти