Прокуратура не визнає факту перевитрат державних грошей

Прокуратура не визнає факту перевитрат державних грошей
У відповідь на запит депутата Луцької міськради щодо тендерів на закупівлю газу бюджетними установами, прокуратура заперечила факт можливих перевитрат.

Про це розповідає на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook депутат Луцької міської ради Андрій Калахан.

У запиті від 28 березня, депутат аналізує тендери на закупівлю газу бюджетними установами Волинської області, викладені в бюлетені «Вісника державних закупівель».

В 25-ти випадках Калахан знайшов перевитрати, йдеться у повідомленні.

Гранична ціна закупівлі природного газу для структур, що фінансуються за рахунок державного чи місцевих бюджетів становить 4714 грн. за 1000 м3.
Однак, як стало відомо депутату, низка установ та організацій, що фінансуються із бюджетів різного рівня на території Волинської області, протягом січня-березня 2012 року закупили природний газ за завищеними цінами, що може призвести до перевитрат бюджетних коштів на загальну суму понад 4 мільйони гривень.

В додатку до запиту надавався перелік таких структур із сумами можливих втрат коштів. Калахан вимагав провести перевірку за вказаними фактами.

Всього перевитратили майже 4 мільйони 200 тисяч гривень, зазначає депутат.

Проаналізувавши відповідь прокуратури, Калахан вважає, що перший заступник прокурора Волинської області Володимир Троц такою відповіддю («в ході перевірки наведена в депутатському запиті інформація не знайшла свого підтвердження») ставить під сумнів інформацію з офіційного загальнодержавного порталу з державних закупівель та «Вісника державних закупівель». Адже звідти, як зазначає депутат, і були отримані дані про перевитрати.

«Варто зазначити - за достовірність інформації там, згідно з законом, відповідає керівництво відповідних тендерних комітетів. Фактично ця відповідь з прокуратури означає, що керівники тендерних комітетів 25-ти бюджетних закладів області здійснили службове підроблення - тобто «внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів» (стаття 366 Кримінального Кодексу)», - вважає Калахан.

Що ж до останньої частини відповіді (дивитися лист), то депутат не розуміє, чого він мав з'являтися в прокуратуру без жодних офіційних запрошень чи інших документів.

«Їх я взагалі не отримував. Окрім того, чому я мав іти у прокуратуру міста Луцька, коли запит адресувався прокуратурі Волинської області», - резюмує Андрій Калахан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура не визнає факту перевитрат державних грошей
15 травень, 2012, 13:25