Самооборона під Луцькрадою чекає офіційних даних. ФОТО

Самооборона під Луцькрадою чекає офіційних даних. ФОТО
Станом на 21:00 під Луцькою міською радою знаходилися більше сотні активістів, представників Самооборони Майдану Волині та громадських організацій.

Підтримати свого побратима, командира роти "Захід" батальйону «Айдар» Ігоря Лапіна, який по округу випередив Ірину Констанкевич на 28 голосів, приїхали Самооборонівці з Львівщини.

У коментарі ВолиньPost сотник третьої сотні Самооборони Майдану Олександр Ярощук, який балотувався до Верховної Ради по 126 округу (Львівська область), однак не пройшов, зазначив, що були думки про можливі фальсифікації під час підбиття підсумків, однак нині очікують чесного рішення.

"Люди ще не зрозуміли, що багатим мішкам не місце в Раді. Вони ведуться на гроші. Якщо він (кандидат у народні депутати - ред.) витратив гроші на передвиборчу кампанію, то, відповідно, захоче їх назад собі повернути. Знову мандат перетворить на бізнес", - каже самооборонівець.

Загалом, настрої в активістів не змінилися: очікують позитивного рішення. Провокацій тут не відбувається, шини не приносили.

Не принесли з собою також буржуйку, за яку Самооборона Майдану Волині повинна буде заплати штраф у півсотні гривень, хоча, кажуть, без неї дуже холодно.

Тим часом, у Луцькій міській раді станом на 20:30 відбулося засідання ОВК, де "розібралися" з останніми виборчими дільницями - прийняли рішення по затвердженню протоколів, які раніше відправляли на доопрацювання.
Зліва - голова ОВК №22 Юлія Гринчук
Зліва - голова ОВК №22 Юлія Гринчук

Нагадаємо, станом на 07:29 28 жовтня Центральна виборча комісія опрацювала 100% протоколів, за якими перемогу по одномандатному виборчому округу №22 здобув Ігор Лапін.

По обіді до Луцька приїхав лідер політичної партії «Народний фронт» Андрій Парубій, аби підтримати Лапіна та поспостергіати за чесним рішенням ОВК стосовно оприлюднення результатів виборчих перегонів по Луцьку.

Також до Луцька приїхали заступник начальника Міністерства внутрішніх справ Микола Величкович та заступник начальника Служби безпеки України Андрій Нерус.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Hto takyi Parubij Treba chesno vygravaty . Lapin bandyt!!!!!
Відповісти
Volynpost za Opozyciinyj blok
Відповісти
Nyzko prcuete
Відповісти
Олені вони а не самооборона!!!!
Відповісти
Це тиск на комісію...
Відповісти
а цим бравим солдатам аби помайданити...
Відповісти
достатньо тролити бійців. вдягай форму та гайда до них. помайдань... повоюй...
Відповісти
перевибори!
Відповісти
Цікаво що було як би до нас прийшли війська не нашщі і що тоді б робила та сама самооборона волині???
Відповісти
шо-шо втікали би куди подалі так їх лідер Лапа!
Відповісти
Лучанин, треба починати з себе, а що ти робиш, щоб до нас війська не прийшли?
Відповісти
Тявкає із під війська прийшлиби, а що ти зробив хріновушкін?
Відповісти
Лапін був готовий знятися на користь Костанкевич ще на початку виборчої кампанії, але вимагав щороку протягом 5 років отримувати від Палиці 350 тисяч доларів. Видно саме стільки в рік він планую заробляти у Верховні Раді при річній зарплаті у 30 тисяч доларів. Скромність новоспеченого депутата вражає. Вразила вона й Палицю, який спочатку відмовив нахабі, але потім...
Відповісти