На Волині відкрили 11-й Центр кар’єри. ФОТО

На Волині відкрили 11-й Центр кар’єри. ФОТО
У Луцькому педагогічному коледжі відбулося урочисте відкриття Центру кар’єри.

Під час відкриття, яке відбулося 31 жовтня, директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук розповіла, що на Волині уже діють 10 Центрів кар’єри у вищих навчальних закладах.

За її словами, пошук першого робочого місця – це не просте завдання для молодих людей, які завершують навчання у вищих навчальних закладах, коледжах, профтехучилищах. Тож для того, щоб зорієнтувати випускників, дати їм впевненість у завтрашньому дні, у навчальних закладах і створюються такі центри.

Раїса Кучмук зауважила, що Центр кар’єри у Луцькому педколеджі являє собою куток зі стендами, де розміщена інформація про професії, що існують на ринку праці, їх опис, про спеціальності, які є дотичними до тих, що вивчають у тих чи інших закладах освіти. Адже буває так, що студент вступає у навчальний заклад на певну спеціальність, а потім або розчаровується у ній, або «розуміє, що це не його», або ж стикається із труднощами у пошуку роботи за обраною професією.

«Для цього у Центрах кар’єри є інформація про професії, які є дотичними до тієї спеціальності, яку опановує студент.

Людина, тоді бачить і розуміє, що вона може бути потрібна, що вчиться вона недарма. Це надає їй впевненості у тому, що вона все ж знайде роботу, можливо трішки за іншим профілем, схожу. Але все ж буде працевлаштована», - пояснила Раїса Кучмук.

Також вона додала, що у Центрі кар’єри кожен, хто бажає, може подивитися і ознайомитися із різними сайтами, які містять інформацію про роботу у мережі Інтернет. У Центрі є комп’ютери, підключені до всесвітньої мережі.

Аби робота Центрів була більш ефективною зі студентами працюватимуть спеціалісти обласного центру зайнятості. Вони влаштовуватимуть молоді різноманітні семінари, тренінги, зустрічі із потенційними роботодавцями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відкрили 11-й Центр кар’єри. ФОТО
31 жовтень, 2014, 12:39