Пинзеник розповів, хто «диктує» курс гривні

Пинзеник розповів, хто «диктує» курс гривні
Курс гривні повинен вести Національний банк України, але фактично його диктують спекулянти.

Про це в ефірі каналу 112 Україна заявив екс-глава Мінфіну, кандидат у народні депутати України від Блоку Петра Порошенка Віктор Пинзеник, - передає IA ZIK.

На його думку, військові дії не є головною причиною обвалу гривні – це «продукт декількох обставин».

«На ринку є зайвий попит на долари, є поняття зайвої ліквідності комерційних банків або зайвої гривні, яка лежить на рахунках. Це продукт діяльності і уряду, і НБУ. Більша частина дефіциту бюджету фінансується за рахунок Центрального банку України. Немає прямого фінансування, все законно відбувається, але участь Нацбанку кожен місяць становить близько 10 мільярдів гривень», – пояснив екс-глава Мінфіну.

На думку Пинзеника, якщо не взяти під контроль попит на долар, курс буде «лихоманити».

«Курс не можна відпустити на волю спекулянтів. А зараз складається ситуація, коли саме вони диктують курс. НБУ не виходить на той ринок з інтервенціями – він дуже маленький, валютний ринок. Політика інтервенції не повинна бути такою. Нацбанк повинен вести цей курс, а насправді курс веде спекулянт, і валютні інтервенції НБУ допомагають, як мертвому припарки», – заявив експерт.

Пинзеник переконаний, що, якщо взяти під контроль пропозицію гривні і правильно провести політику інтервенції, серйозних коливань курсу не буде.

«Але я не чую сигналів, які б мотивували і визначали політику. Адміністративні заходи, які пробують приймати, навпаки, ведуть до того, що велика частина обороту переходить в тінь», – резюмував Пинзеник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
одні "молоді професіонали"! Від них всього можна сподіватись...
Відповісти
Председатель Комитета экономистов Украины Андрей Новак разъяснил что никаких реальных причин для роста курса валют нет.

Он задран абсолютно искусственно. Не для наживы.. Это тоже сдача страны, чтобы на фоне рушащейся санкциями Рашии мы не выглядели хорошо живущими для рашистов, а типа тоже умирающими под "бандеровцами", чтобы у Новососии не было примера хорошо живущей Украины по сравнению с режимом, установленным мразями, и украинцы оккупированных ими территорий не требовали возврата "на материк". Понимаете? У нас то санкций нет!... И урожай собран такой, что в том году можно не сеять. Но Путину надо показать всему миру, что у нас все плохо, и Порошенко, и его шпионское путинское окружение на него старается!...

Он целенаправленно убивает нас не только в котлах, целенаправленно в спину, но и целенаправленно в спину убивает экономически, в тылу. Это же и падение поставок волонтерами в армию, и падение боеспособности армии автоматически, падение духа народа, это колоссальное давление изнутри, это целенаправленная война против нашего народа путинского шпиона Порошенко. И пока он не будет расстрелян майданом, ничего не изменится. Он нас убьет, это животное. (с)
Відповісти
Останні новини
Пинзеник розповів, хто «диктує» курс гривні
17 листопад, 2014, 08:57