Ковельчани хочуть створити волонтерську сотню. ФОТО

Ковельчани хочуть створити волонтерську сотню. ФОТО
Волонтери ГО «Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет громадського спротиву» відправили бійцям 14 механізованої бригади (колишня 51 окрема механізована бригада), яка дислокується у Володимирі-Волинському, близько півтори тонни продуктів та теплі речі.

Окрім цього, черговий гуманітарний вантаж також поїхав у зону АТО, пише ПроКовель.

На імпровізованій кухні в приміщенні організації тижнями готували сухі борщові набори, щоб їх передати воякам української армії. Також заготовляли улюблену страву волинських солдатів - перемелене сало, заправлене часником; формували подарункові набори, куди клали картоплю, цибулю, інші овочі, консервацію, макаронні вироби, приладдя для індивідуальної санітарії тощо.

У добрій справі активістам допомагали небайдужі містяни, переселенці зі сходу країни та військові, які повернулися із зони АТО у відпустку.

Валентина Черних приїхала до Ковеля з Луганської області. Коли її рідне місто Золоте почали обстрілювати, жінка нашвидкоруч зібрала речі і подалася на Волинь. Вона хоче бачити Україну єдиною і неподільною, тому охоче допомагає активістам комітету, підтримує всі їхні починання. Луганчанка плач-о-пліч із ковельчанами-волонтерами шинкує капусту, чистить цибулю, моркву, нарізає сало.

Приходить допомагати укомплектовувати гуманітарні вантажі і учасник АТО Сергій Калитюк. Боєць півроку перебував на сході країни, там брав участь у бойових діях і тепер приїхав додому у відпустку.

Чоловік цінує роботу волонтерів. Каже, що лише завдяки їхній безкорисливій праці та допомозі щирих людей, там – на Сході – воякам української армії неголодно і нехолодно. Тому, поки він має час, навідується до громадської організації і пропонує волонтерам свою допомогу.

Активісти об’єднання «Комітет громадського спротиву» вже подумують створити при організації окремий підрозділ волонтерської сотні.

До слова, в комітеті громадського спротиву вже діє молодіжний підрозділ, куди ввійшли старшокласники навчальних закладів міста та району, студенти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.