Відтепер результати тестування оцінюватимуть: «склав ЗНО» чи «не склав ЗНО»

Відтепер результати тестування  оцінюватимуть: «склав ЗНО» чи «не склав ЗНО»
Зовнішнє незалежне оцінювання-2015 року проходитиме зі значними відмінностями від попередніх.

За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігоря Лікарчука, державну підсумкову атестацію з української мови та літератури об’єднають із тестуванням, - повідомляє Радіо Свобода.

«У нас не буде тієї кількості медалістів, як минулого року – майже 8% випускників загальноосвітніх шкіл. Не буде того, що усі учні отримують атестат про загальну середню освіту, у якому немає оцінок «1» і «2». Тепер такі оцінки будуть. ЗНО і ДПА з української мови та літератури – це лише початок. Ми будемо просити підтримки у Міністерства, щоб у 2016 році перелік був розширений і до нього були включені інші предмети», – заявив Лікарчук.

Крім того, за його словами, нововведенням ЗНО-2015 стане запровадження дворівневих тестів ( базовий і поглиблений). Цього року це стосуватиметься лише двох предметів: української мови та літератури і математики. За словами Лікарчука, ці тести вже готові і друкуються.

Результати тестування також рахуватимуть по-новому. Після складання тесту буде встановлено бал «склав ЗНО» і «не склав ЗНО». Рейтингова шкала від 100 до 200 балів буде нараховуватися лише для тих, хто ЗНО склав.

Четверте нововведення – відмова від використання у вступній кампанії результатів тестів попередніх років.

Як заявив директор УЦОЯО, виші вже опублікували правила прийому на 2015 рік, однак вони досі орієнтовані на те, щоб «набрати абикого, а не кращих».

«У нас майже 70% університетів, які називають себе національними, не вимагають від абітурієнтів тести поглибленого рівня. Лише 6 університетів мінімальним балом для ЗНО, який повинні показати абітурієнти з профільних предметів, вказали 140 балів. У нас зберігається практика, коли університетам потрібно набрати будь-кого, у тому числі на бюджетні кошти, а не набрати кращих. Керівники не готові і не хочуть працювати по-новому», – заявив Лікарчук.

Реєстрація на ЗНО-2015 розпочинається 5 січня 2015 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба було б заставити Лікарчука та його оточення, розробників тестів, самим їх скласти...
Відповісти
Останні новини
Відтепер результати тестування оцінюватимуть: «склав ЗНО» чи «не склав ЗНО»
26 грудень, 2014, 15:06