У Луцьку - виставка «Втрачена Річ Посполита»

У Луцьку - виставка «Втрачена Річ Посполита»
У Луцьку відбудеться виставка Інституту національної пам'яті (Варшава) під назвою "Втрачена Річ Посполита".

Виставка розпочнеться 15 січня, 0 16:00, у Волинській організації Національної спілки художників України, - повідомляє Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку.

„Програма «Втрачена Річ Посполита» відзначалася виразним науковим характером, мала на меті оцінити збитки, котрі зазнала Польща і поляки від німецької та радянської окупації у 1939 – 1941 роках, протягом 45 років панування комуністів в країні", - зазначає дослідник Єжи Еіслєр.

Також він зауважив, що завданням був опис й аналіз як безпосередніх і невідворотних (передусім людських, а також, якщо це взагалі можна більш-менш чітко визначити, матеріальних), так і непрямих втрат, зумовлених тим, що післявоєнна Польща опинилася у зоні абсолютного радянського домінування, котре мало багатозначні, довготривалі політично-військові, економічні, соціальні, культурні наслідки.

Виставка розпочинає цикл «Волинських зустрічей з історією у кіно», організованих Інститутом національної пам’яті та Генеральним Консульством Республіки Польща в Луцьку, у ході яких також буде представлена творчість Ришарда Бугайского.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - виставка «Втрачена Річ Посполита»
14 січень, 2015, 09:05