За ухиляння від мобілізації - 5 років тюрми, - Міноборони

За ухиляння від мобілізації - 5 років тюрми, - Міноборони
Громадяни, які ухилятимуться від мобілізації, будуть покарані строком від 2 до 5 років відповідно до статті 336 Кримінального кодексу України.

Про це у вівторок, 27 січня, під час брифінгу повідомила речник Міноборони Вікторія Кушнір, - передає Еспресо.TV.

"У разі ухилення від мобілізації та неявки до військкомату громадяни будуть занесені до єдиного реєстру громадян, які ухиляються від військової служби. За інформацією міських комісаріатів представники правоохоронних органів будуть здійснювати доставку громадян зазначеної категорії. Відповідно до діючого законодавства, за неявку до військкоматів без поважної причини або невчасне подання документів щодо зміни місця роботи, проживання, навчання карається штрафом у 5-7 неоподаткованих мінімумів",- повідомила Кушнір.

"Посадові особи, які порушують хід мобілізації, притягуються до адміністративної відповідальності. В разі якщо ж громадянин не з'явився на відправку до війська або іншими способами ухилився від мобілізації, він нестиме кримінальну відповідальність згідно статті 336 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі строком від 2 до 5 років",- розповіла речник.

Вона нагадала, що призову підлягатимуть громадяни від 20 до 60 років, які перебувають на військовому обліку у комісаріаті, визнані медичною комісією придатними до несення служби, проходили військову службу або не проходили, але мають відповідну освіту.

Також Кушнір повідомила, що мобілізовані під час четвертої хвилі замінять військовослужбовців, мобілізованих під час першої хвилі у березні 2014 року.

Нагадаємо, четверта хвиля мобілізації в Україні стартувала 20 січня.

Всього у цьому році буде три хвилі – ще дві будуть у квітні і червні. Під час першої хвилі мобілізації планується призвати близько 50 тисяч людей – серед них будуть і військовослужбовці запасу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заробiтчан закордонних як притягуватимуть?
Принесли повiстку, а чоловiк в Польщi чи Росii на пiвроку.
Відповісти
А мені цікаво яке має право директор заводу ДПЗ пан Цибульський говорити своім працівникам в разі коли ім принесуть повістку то щоб звертались до нього він сприяє тому щоб іх не мобілізували? бо бачишно на заводі чоловіків не вистачає
Відповісти
Розуміє, що свобода буває тільки економічна, а нема грошей- співай гімн. Добре, що не всі керівники підтримують бойню і громадянську війну
Відповісти
Цибульський не за чоловіків думає а за гроші якби в нього був інтерес на сході то всіх бистро туди відправив
Відповісти
Не мають права, йе АТО а не оголошена війна, нехай закони передивляться... Якщо знайти хорошого адвоката, то можна і суд виграти!
Відповісти