У міліції радять встановлювати на відпустки сигналізацію і пропонують знижки

У міліції радять встановлювати на відпустки сигналізацію і пропонують знижки
Власникам квартир та будинків радять встановлювати сигналізацію, адже рівень квартирних крадіжок у порівняні з минулим роком на Волині, хоча і дещо зменшився, однак кількість злочинів загалом залишається високою.

Про це 1 червня під час прес-конференції повідомив заступник начальника УМВС у Волинській області Тарас Пазин.

Міліціонер каже, що з початку року на Волині зареєстровано 147 випадків квартирних крадіжок. У 70% особи, що скоїли злочин встановлені. Частина з них діяла групами, детально плануючи свої злочини, слідкуючи за господарями, вивчаючи їхній темп життя і графік.

«Найчастіше крадіжки трапляються у період з 12:00 до 18:00, коли господарі будинку на роботі, на навчанні. Найпоширеніший метод проникнення – це взлом, підбір ключа, взлом пластикових вікон», – розповідає правоохоронець.

Злочинці ж – це переважно громадяни, які лінуються працювати, а прагнуть швидко заробити багато грошей, каже Пазин. Часом вони навіть йдуть на хитрість, виманюючи ключі у дітей. Якщо злочинці є наркозалежними, то навіть після затримання отримати вкрадене майно важко, адже воно одразу «йде у реалізацію». Найбільш небезпечними районами Тарас Пазин називає спальні райони та сектори новобудов.

Відтак, аби вберегтися від крадіжок, міліціонер радить встановити сигналізацію. Адже будь-який ключ можна зламати, а для того, щоб знешкодити собак використовують електрошокери, снодійне, ароматичні приманки, які собаки приймають за їжу, чи ультразвукові сигнали.

«Сплата за користування послугами Державної служби охорони, наприклад, значно нижча від вартості тих збитків, які терплять люди від крадіжок. Крім того, крадіжка – це і просто неприємно, і під час пошуку потрібних речей зловмисник може перевертати всю квартиру, ламати речі», – каже міліціонер.

З огляду на те, що червень є традиційним початком відпусток, ДСО готова монтувати обладнання дешевше на 50% від реальної вартості. Начальник ВДСО при УМВС України у Волинській області Дмитро Новицький каже, що абонентська вартість охорони квартири становить від 70 гривень у місяць, будинку – від 150 гривень. Однак власникам помешкань варто буде заплатити ще й за саму апаратуру.

Таке обладнання надають у кредит, хоча його можна встановлювати і на короткі терміни, наприклад, час відпустки.

На виїзд групи ДСО витрачають не більше 8 хвилин. Якщо ж квартира таки пограбована з вини структури, то служба понесе відповідальність за заподіяні збитки.

«Більше десяти років тому був такий випадок на Волині, коли платили відшкодування. По Україні загалом це близько 10 випадків», – каже Новицький.

Загалом, Державна служба охорони обслуговує на Волині понад 5 тисяч абонентів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У міліції радять встановлювати на відпустки сигналізацію і пропонують знижки
02 червень, 2012, 10:22