Луцькі депутати не захотіли проведення загальноміських навчань із цивільної оборони

Луцькі депутати не захотіли проведення загальноміських навчань із цивільної оборони
Депутати Луцької міської ради «провалили» проект рішення, що передбачав проведення загальноміських, вуличних, квартальних та інших навчань із цивільної оборони.

Таке рішення прийняли під час сесії міської ради у середу, 25 лютого.

Як пояснив начальник відділу організації заходів цивільного захисту управління ДСНС у Волинській області Костянтин Романчук, на даний час організувати такі масштабні навчання за один день нереально, однак на підприємствах та в організаціях постійно проводять локальні навчання.

Натомість він наголосив на просвітницькій роботі через ЗМІ, листівки тощо.

Відзначимо, що у проекті рішення, який розробили депутат міськради Андрій Осіпов та нардеп Павло Кишкар, хочуть:

«Розробити програми та заходи загальноміських, відомчих, квартальних (вуличних) та побудинкових навчань. Залучити до організації навчань з цивільного захисту керівників підприємств, установ та організацій, представників політичних партій та громадських організацій».

«Розробити інформаційні листівки та плакати з інформацією з питань цивільного захисту на випадок виникнення воєнних дій, руйнувань будівель, обстрілів, надання першої медичної допомоги, організації виживання та комунікації у надзвичайних умовах, тощо. Плакати розмістити в комунальних закладах та установах, на територіях підприємств, установ, організацій».

Зокрема під час сесії Андрій Осіпов показав приклад просвітницького ролика у сфері цивільного захисту.

Також автори пропонують:
«На найближчому засіданні виконавчого комітету міської ради (Вербич Ю.Г.) заслухати звіт керівників рятувальних служб, органів міліції, органів цивільного захисту, керівників великих підприємств з питань забезпечення реалізації вимог безпеки та готовності до надзвичайних ситуацій. Витребувати письмовий звіт керівників суб’єктів господарювання про виконання обов’язків в сфері цивільного захисту».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ГОТОВНІСТЬ «БОМБОСХОВИЩ»

«Утворити добровільну пожежну охорону та оголосити добровільний набір до її складу мешканців міста Луцька. Не пізніше 10.04.2015 провести навчання добровільної пожежної охорони за участю служб МНС та правоохоронних органів. Юридичному відділу міської ради (Рачков О.Л.) здійснити реєстрацію вказаного утворення».

Костянтин Романчук відзначив, що на даний час немає коштів для утворення добровільної пожежної дружини, натомість варто навчити громадських активістів для роботи громадського утворення для цивільного захисту населення.

У підсумку за проект Осіпова та Кишкара проголосували лише 13 депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будь-ласка, хто може, перешліть, щоб побачила Надя Савченко.

Після того, як Надя показала таку неймовірну силу духу, для ворога вона живою не підходить, навіть коли в тюрмі. Тобто, вони тільки й чекають закономірного кінця цієї голодовки.

Для нашої країни є велика потреба в таких героях живих. Нам просто конче потрібні такі люди, які мають великий авторитет (незаплямований), хто був би таким патріотом і міг би за собою повести, кому симпатизують всі. Після цих усіх подій Ви, Надіє, уже не тільки собі належите, але і всій Україні. Лишившись живою, Ви станете страшною зброєю проти ворога (як зовнішнього, так і внутрішнього).
Надю, ваше життя це величезна потреба для нашої країни. Ви та людина, словам якої повірить кожен. Вам для навіть не потрібно займати якийсь пост. Саме таких нам не вистачає в дуже тяжкий час. Інших таких потужних людей навіть не бачиться. Не залишайте нас.

Будь-ласка, хто більш "продвинутий", допоможіть донести мої слова до Надії.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати не захотіли проведення загальноміських навчань із цивільної оборони
25 лютий, 2015, 19:24