Скільки мільйонерів в Україні?

Скільки мільйонерів в Україні?
Цьогоріч в Україні доходи на суму понад 1 мільйон гривень задекларувала 2291 людина.

Про це повідомив директор департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС України В’ячеслав Бусарєв, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Податківець зазначив, що деклараційна кампанія 2012 року свідчить про підвищення рівня податкової свідомості серед населення. За даними ДПС, спостерігається підвищення рівня добровільного виконання громадянами податкових зобов’язань.

За даними Бусарєва, станом на 1 червня, декларації про доходи в податкові органи подали 624,6 тисячі громадян, що на 17 тисяч більше, ніж у минулому році.

Він також повідомив, що сума задекларованого громадянами доходу в 2012 році становить 36,6 мільярда гривень, що на 12,4 мільярда більше, ніж торік.

«Найбільші суми задекларованих громадянами доходів зафіксовані в місті Києві – 9,5 мільярда гривень, у Донецькій області – 6,6 мільярда гривень, у Дніпропетровській області – 2,3 і в Одеській області – 2,1 мільярда гривень», – сказав Бусарєв.

Також, за його словами, найбільш питома вага у структурі задекларованих громадянами доходів припадає на доходи, отримані у вигляді спадщини (подарунків), продажу цінних паперів (корпоративних прав), іноземних доходів, від продажу й оренди рухомого і нерухомого майна.

«Окремо варто сказати, що у поточному році 2291 фізична особа задекларувала доходи, які перевищують 1 мільйон гривень, що на 754 більше, ніж у минулому. У попередньому році їх було 1537. Загальна сума отриманого доходу вказаними громадянами становить 15,1 мільярда гривень, що на 5,3 мільярда більше, ніж у минулому році», - розповів Бусарєв.

За його словами, найбільше мільйонерів у місті Києві (916 людей), у Донецькій області – 271, у Дніпропетровській – 216.

Нагадаємо, на Волині доходи, що перевищують один мільйон гривень, цього року задекларували 26 людей – минулого року таких декларантів-мільйонерів на Волині було лише восьмеро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Скільки мільйонерів в Україні?
08 червень, 2012, 13:24